Pravidla pro psaní do sekce - KNIHY

Pravidlá písania do fóra v sekcii KNIHY

Prosíme užívateľov aby sa riadili uvedenými pravidlami pri zakladaní a prispievaní k jednotlivým knihám.
Toto fórum nie je faktografické, čiže sa od užívateľov nevyžaduje aby napísali niekoľko stranovú recenziu k jednotlivému dielu.
Avšak je vyžadované nasledovné:
1) V názve musí byť uvedený PRESNÝ NÁZOV KNIHY !!!

2) Za názvom musí byť uvedené MENO AUTORA!!! V prípade že kniha bola vydaná určitou organizáciou (napr. Ministerstvom obrany) a nemá udaného autora, uvádzať ho nemusíte.

3) Držte sa témy! Ak nemáte čo povedať, mlčte. Toto pravidlo je záväzné pre celé fórum.valka.cz a jeho doržiavenie je vyžadované.

4) První příspěvek bude obsahovat veškeré bibliografické údaje v tomto tvaru - Přijmení autora, Jméno autora: Název díla, Vydavatele, Místo vydání, Rok vydání a Číslo ISBN (povinné pro odborné publikace)
(upravil M. Smíšek, platné od 29.11. 2004)

Príspevky, ktoré nebudú úplne súvisieť s témou budú vymazané. Moderátor nie je povinný užívateľa na toto upozorniť!

Nezakladajte duplicitné fóra Najprv si overte, že už nie je založené podobné fórum.

Snažte sa podať o knihe aspoň základné informácie, ako napr. vydavateľstvo v ktorom bola kniha vydaná a informácie o obsahu knihy. Nie je potrebnéa nijaké zbytočné rozpisovanie, stačí základný popis aby si prípadný záujemcovia mohli urobiť o knihe aký-taký obraz. Môžete tiež pridať subjektívne hodnotenie knihy, ktoré môže tiež pomôcť pri výbere knihy.
Myslite na používateľov so slabším pripojením. Nevkladajte preto zbytočne obrázkové prílohy, ktoré by zbytočne spomaľovali načítavanie stránky!

Zasielajte len príspevky, ktoré sú k danej téme a prinesú do nej niečo nové. Nasprv si prečítajte celú diskusiu aby ste sa vyhli zbytočnému opakovaniu príspevkov, ktoré nikam nevedie.

Ak máte k téme niečo "na srdci" snažte sa to poslať v jednom prípevku. Neposielajte viac príspevkov obsahujúcich len jednu vetu, ktorá do diskusie nič nového neprinesie. Ak budete posielať viac príspevkov, ktoré vyplinú len zo snahy získať väčšiu hodnosť, budú vaše zbytočné príspevky zmazané a môže sa stať, že o vašom ďaľšom zotrvaní na fóre bude diskutovať popravčia čata.

Nebudeme tu tolerovať žiadne osočovanie jednotlivých užívateľov, prípadne vulgárne vyjadrovanie.

V prípade, že budete porušovať uvedené pravidlá, prípadne neuposlúchnete napomínanie moderátorov alebo administrátorov budete postavený pred popravčiu čatu. Ak budete dodržovať uvedené pravidlá a tiež zásady spoločenského a slušného správania nemusíte sa obávať žiadnych represálií voči vašej osobe. Very Happy

V prípade otázok ma prosím kontaktujte.
URL : https://www.valka.cz/Pravidla-pro-psani-do-sekce-KNIHY-t18380#67485 Verze : 0
To Haspeklo: možná to nechápu přesně, ale jak to má být správně.
Božena Němcová - České pohádky
Němcová, Božena - České pohádky
České pohádky - Božena Němcová


To bych asi taky doplnil.
URL : https://www.valka.cz/Pravidla-pro-psani-do-sekce-KNIHY-t18380#67598 Verze : 0
Správne. Myslel som, že by si to už každý domyslel podľa ostatných diel, ale budiž Wink Very Happy
Takže vzorový nadpis diela by mal vyzerať nasledovne


Názov diela - Autor diela
Napríklad:
Ako sa plaší smrť - Antonín Liška


Príbeh ozajstného človeka - Boris Polevoj


České pohádky - Božena Němcová


dav, vzorovo ukázal ako to má vyzerať ak máte nejaké nezrovnalosti, alebo ak niečomu nechápete. Kľudne sa ma spýtajte aby sa predišlo zbytočným nezhodám. Vďaka
URL : https://www.valka.cz/Pravidla-pro-psani-do-sekce-KNIHY-t18380#67648 Verze : 0
K bodu (4)
Výbornou věcí je "Projekt Bibliografické citace".
Viz: http://www.citace.com/
Stačí vložit příslušné údaje do formuláře, systém vám vygeneruje citaci a vy si ji jen překopírujete: Ctrl+C, Ctrl+V.
URL : https://www.valka.cz/Pravidla-pro-psani-do-sekce-KNIHY-t18380#311867 Verze : 0

Diskuse

Letadla československých pilotů pilotů-Václav Šorel, Jaroslav Velc
Praha : Albatros, 1986
CD-ROM: Praha : Albatros, c2007
Myslím, že knihu je patrně zbytečné představovat, stejně jako oba autory je to prostě klasika. Ve stručnosti je popsána historie našeho leteckého průmyslu (letectví), jednotlivé kategorie letadel a vše doplněno ilustracemi. Kniha byla primárně určená pro děti ale málo kdo asi ví, že existuje také CD-ROM, který je běžně dostupný ve veřejných knihovnách (a levně v eshopech) a je lepší nežli kniha, zvláště ilustrace.
URL : https://www.valka.cz/Pravidla-pro-psani-do-sekce-KNIHY-t18380#511122 Verze : 0
Petre, dekujeme za tyto dva prispevky, lec nepatri uplne do tohoto tematu. Knihy se zakladaji v sekci :


Obsah fóra :: Vzdělání a zábava :: Knihy
/category/view/15/


a to co jedna kniha, to jedno nove tema (zalozit pomoci odkazu NOVE TEMA v levem sloupci pod vyhledavanim). Do nadpisu se uvede nazev knihy a dalsi informace dle pravidel uvedenych v tomto prispevku vyse, do tela prispevku pak to co tu mate.


Zaroven upozornuji, ze prispevky typu "recenzi sem psat nebudu, tu mate na webu ABC" jsou zhola k nicemu, to bychom mohli rovnou psat, ze "o druhe svetove valce tu nic psat nebudeme, protoze to mate na wikipedii". Pritom kazdy web na to ma svuj specificky pohled, kazdy autor svuj vlastni nazor a je nasim cilem mit to tu kompletni, ne jen nadpis, obrazek a odkaz jinam.
URL : https://www.valka.cz/Pravidla-pro-psani-do-sekce-KNIHY-t18380#511143 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více