Identifikácia četnickej jednotky

Diskuse

Vážení kolegovia
pripravujeme výstavu o histórii četnictva v oblasti Malých Karpát a podarilo sa mi získať niekoľko dobových fotografií na ktorých majú četníci na rukáve číslo tri v štíte a na ďalšej zasa četníka s číslom 23 na golieri. Mohli by ste mi prosím dať devieť, čo tie čísla znamenajú. Jedná sa o číslo četníckej stanice? Ak áno, ktorej?
Ďakujem.
URL : https://www.valka.cz/Identifikacia-cetnickej-jednotky-t101816#367757 Verze : 0
Číslo 3 na rukávu je číslo zemského velitelství, tedy Slovensko. Nášivka se nosila se na levém rukávu a byla myslím zrušena v roce 1930.
URL : https://www.valka.cz/Identifikacia-cetnickej-jednotky-t101816#367778 Verze : 0
to číslo na rukávu jest opravdu číslo ZČV. Číslem 3 se označovalo ZČV v Bratislavě od roku 1928, před tím bylo číslo 3 pro Zemské četnické velitelství pro Slezsko. Od roku 1930 byly štítky zrušeny a čísla se přesunula na límce. Podobně jako u armády byla čísla pluků např.
Příklady štítků přikládám.
K číslu 23 na límci - to nebude četník, můžeš sem dát jeho fotku?
URL : https://www.valka.cz/Identifikacia-cetnickej-jednotky-t101816#367796 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více