27.07.2010 - Pentagon nemůže dohledat 2,6 miliardy dolarů pro Irák

V důsledku špatně vedeného účetnictví a laxního dohledu nemůže americké ministerstvo obrany dohledat, jak bylo naloženo s 2,6 miliardy dolarů (zhruba 50 miliard korun). S odkazem na úřad generálního inspektora pro rekonstrukci Iráku to v úterý uvedl deník The Washington Post.


Nová zpráva inspektora Stuarta Bowena se příliš neliší od všech předchozích. Z auditu devítimiliardového fondu, který tvoří výnosy z irácké ropy, vyplývá, že většina armádních úřadů, které s penězi nakládaly, nedodržela pravidla a vedla nedostatečné záznamy. Úředníci rovněž nevytvořili bankovní účty pro 8,7 miliardy dolarů (169 miliard korun) z rozvojového fondu, jak jim to uložilo ministerstvo financí. „To vedlo ke zhroucení kontrolních mechanismů a vystavení fondů neoprávněnému nakládání a nezaznamenaným ztrátám,“ citoval ze zprávy list.


Zdroj:
www.novinky.cz
URL : https://www.valka.cz/27-07-2010-Pentagon-nemuze-dohledat-2-6-miliardy-dolaru-pro-Irak-t102090#368445 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více