31.08.2010 - Slavnostní uvedení do služby Královského námořnictva ponorky nové generace SSN HMS Astute

Dne 27.08.2010 byla do služby Královského námořnictva uvedena do služby první ze sedmi plánovaných útočných ponorek s nukleárním pohonem třídy Astute - HMS Astute (S119).


Tento ceremoniál se udál na Námořní základně jejího veličenstva Clyde, která je také domovským přístavem SSN HMS Astute.


Slavnostního uvedení do služby se účastnili mimo jiných patronka ponorky, členka královské rodiny vévodkyně z Cornwallu, První lord námořnictva admirál Sir Mark Stanhope a velitel ponorek rear admirál Simon Lister.


Po slavnostních proslovech byla na věži ponorky poprvé vztyčena vlajka Královského námořnictva a ponorka zahájila službu v britských ozbrojených silách.



Zdroj / Source:
Royal Navy - www.royalnavy.mod.uk



P.s.:
Díky za podnět k napsání této aktuality Adminovi, který mně odkaz zaslal v okamžiku, kdy jsem psal základní informace o této nové ponorce

31.08.2010 - Slavnostní uvedení do služby Královského námořnictva ponorky nové generace SSN HMS Astute - HRH vévodkyně z Cornwallu na návštěvě při slavnostním uvedení do služby HMS Astute. 
HRH Duchess of Cornwall attending the Commissioning of HMS Astute.

HRH vévodkyně z Cornwallu na návštěvě při slavnostním uvedení do služby HMS Astute.
HRH Duchess of Cornwall attending the Commissioning of HMS Astute.

31.08.2010 - Slavnostní uvedení do služby Královského námořnictva ponorky nové generace SSN HMS Astute - Čestná stráž při slavnostním uvedení do služby HMS Astute. 
The Guard of Honour for the Commissioning of HMS Astute.

Čestná stráž při slavnostním uvedení do služby HMS Astute.
The Guard of Honour for the Commissioning of HMS Astute.

31.08.2010 - Slavnostní uvedení do služby Královského námořnictva ponorky nové generace SSN HMS Astute - HRH vévodkyně z Cornwallu hovoří s členem Královské námořní kapely při slavnostním uvedení do služby HMS Astute. 
HRH Duchess of Cornwall speaking to a member of the Royal Marine Band Service at the Commissioning of HMS Astute.

HRH vévodkyně z Cornwallu hovoří s členem Královské námořní kapely při slavnostním uvedení do služby HMS Astute.
HRH Duchess of Cornwall speaking to a member of the Royal Marine Band Service at the Commissioning of HMS Astute.

31.08.2010 - Slavnostní uvedení do služby Královského námořnictva ponorky nové generace SSN HMS Astute - Ministr námořnictva Sir Mark Stanhope s HRH vévodkyní z Cornwallu, při slavnostním uvedení do služby HMS Astute. 
The First Sea Lord Admiral Sir Mark Stanhope with the HRH Duchess of Cornwall at the Commissioning of HMS Astute.

Ministr námořnictva Sir Mark Stanhope s HRH vévodkyní z Cornwallu, při slavnostním uvedení do služby HMS Astute.
The First Sea Lord Admiral Sir Mark Stanhope with the HRH Duchess of Cornwall at the Commissioning of HMS Astute.

31.08.2010 - Slavnostní uvedení do služby Královského námořnictva ponorky nové generace SSN HMS Astute - Slavnostní vztyčení vlajky na HMS Astute. 
The commissioning pennant is raised on HMS Astute.

Slavnostní vztyčení vlajky na HMS Astute.
The commissioning pennant is raised on HMS Astute.

31.08.2010 - Slavnostní uvedení do služby Královského námořnictva ponorky nové generace SSN HMS Astute - HMS Astute vyplouvá z Faslane. 
HMS Astute Sailing From Faslane.

HMS Astute vyplouvá z Faslane.
HMS Astute Sailing From Faslane.

31.08.2010 - Slavnostní uvedení do služby Královského námořnictva ponorky nové generace SSN HMS Astute - HMS Astute poprvé připlouvá do Faslane. 
HMS Astute arriving in Faslane for the first time.

HMS Astute poprvé připlouvá do Faslane.
HMS Astute arriving in Faslane for the first time.

URL : https://www.valka.cz/31-08-2010-Slavnostni-uvedeni-do-sluzby-Kralovskeho-namornictva-ponorky-nove-generace-SSN-HMS-Astute-t103063#371020 Verze : 0
První vyznamenání je Řád britského impéria, ale hvězda je od Řádu lázně (Order of the Bath).
URL : https://www.valka.cz/31-08-2010-Slavnostni-uvedeni-do-sluzby-Kralovskeho-namornictva-ponorky-nove-generace-SSN-HMS-Astute-t103063#371057 Verze : 0
Ta druhá medaile nebude UNO Cyprus medal, ale s největší pravděpodobností 2002 Golden Jubilee Medal. Ono rozlišení obrázku je nedostatečné, ale na jiných obrázcích je to lépe vidět.
URL : https://www.valka.cz/31-08-2010-Slavnostni-uvedeni-do-sluzby-Kralovskeho-namornictva-ponorky-nove-generace-SSN-HMS-Astute-t103063#371064 Verze : 0

Diskuse

Dival jsem se na ta vyznamenani, co ma Sir Mark Stanhope na hrudi (ci spise na rameni Very Happy), tu hvezdu nevim, ale ta druha medaile se zda byti UN Cyprus Medal 1964-.
URL : https://www.valka.cz/31-08-2010-Slavnostni-uvedeni-do-sluzby-Kralovskeho-namornictva-ponorky-nove-generace-SSN-HMS-Astute-t103063#371035 Verze : 0
Ta hvězda je skoro určitě Řád Britského impéria (Order of the British Empire)
URL : https://www.valka.cz/31-08-2010-Slavnostni-uvedeni-do-sluzby-Kralovskeho-namornictva-ponorky-nove-generace-SSN-HMS-Astute-t103063#371042 Verze : 0
ANO, kolega Sehl má pravdu, podívejte se pozorně na krk toho krasavce, řekl bych, že kolem krčku má klenot na stuze. Proto tu máme sekci Faleristika !
URL : https://www.valka.cz/31-08-2010-Slavnostni-uvedeni-do-sluzby-Kralovskeho-namornictva-ponorky-nove-generace-SSN-HMS-Astute-t103063#371060 Verze : 0
Mimochodem je zajímavé si povšimnout, že tak vysoký důstojník, který už snad nemůže dosáhnout vyšší funkce nosí jen tři vyznamenání. Nevím jestli víc britských nedostal, ale přinejmenším musí mít hromadu zahraničních řádů. Jsem přesvědčen, že kamkoliv přijede do zahraničí, je vyznamenán (z titulu své funkce). V porovnání s tím směšně působí někteří současní čeští důstojníci hrdě nosící i desítky stužek různých, tzv. útvarových medailí.
URL : https://www.valka.cz/31-08-2010-Slavnostni-uvedeni-do-sluzby-Kralovskeho-namornictva-ponorky-nove-generace-SSN-HMS-Astute-t103063#371067 Verze : 0
souhlasim Smile

jinak dekuji za opravu, prislo mi trochu zvlastni, ze ze tri medaili/radu ktere si pripne by si vzal zrovna medaili za ucast na misi na Kypru Very Happy Very Happy
URL : https://www.valka.cz/31-08-2010-Slavnostni-uvedeni-do-sluzby-Kralovskeho-namornictva-ponorky-nove-generace-SSN-HMS-Astute-t103063#371093 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více