12.09.2010 - Medaile cti bude udělena žijícímu vojákovi

Poprvé od vietnamské války bude Medaile cti udělena žijícímu vojákovi. Je to už osmé udělení za zásluhy v irácké a afgánské válce, ale sedm předchozích bylo in memoriam. Vyznamenán bude Army Staff Sgt. Salvatore Giunta, který dnes slouží ve Vicenze v Itálii.
Hrdinský čin se odehrál 25.10.2007, kdy Giunta sloužil jako velitel střeleckého družstva Company B, 2nd Battalion, 503rd Infantry Regiment v Korengal Valley v Afganistánu. Jeho jednotka byla povstaleckou léčkou rozdělena na dvě části. Giunta nejdříve pod těžkou palbou odtáhl jednoho zraněného spolubojovníka do krytu. Potom uviděl, jak dva povstalci odvlékají zraněného amerického vojáka. Jednoho povstalce zabil, druhého zranil a vojáka zachránil.


Zdroj:
www.armytimes.com
URL : https://www.valka.cz/12-09-2010-Medaile-cti-bude-udelena-zijicimu-vojakovi-t103346#371864 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více