Řím - Muzeum motorizace ozbrojených sil

Museo storico della Motorizzazione Militare
Muzeum motorizace ozbrojených sil
Museo storico della Motorizzazione Militare



Muzeum se nachází ve vojenském areálu Řím-Cecchignola na ulici Viale dell'Esercito 170. Dosáhnout ho lze ze stanice metra Laurentina a následně z ulice Via Laurentina jakoukoliv linkou Viale dell'Esercito. Zastávka je na konci vojenského prostoru.


Vstup je volný, ale podlehá zvláštnímu režimu jakožto součást aktivní vojenské základny. Je nutné se legitimovat a vyfasovat visačku.


Podle dostuných pramenů je otevřeno pouze v sobotu 9:00-12:00, případně po předchozí domluvě. Nemohu posoudit, ale v sobotu, kdy jsem tam byl já, otevřeno bylo.
Bohužel některé haly se údajně zrovna přestavovaly, takže jsem nemohl projít celou expozici.
Vzhledem k tomu, že obdobný stav popisují stránky z roku 2002, nevím kdy hodlají další haly zpřístupnit (nebo jestli jsem měl po 8 letech zrovna smůlu jako můj předchůdce).
Velká část exponátů (většinou tanků, obrněných vozidel a nákladních aut) je umístěna pod přístřešky podél hal a v některých případech poměrně dost chátrá.
V muzeu se nachází technika italských značek a konstrukce, používaná italskou armádou a také vozidla amerických jednotek, které se v Itálii vylodily.
Jinými slovy muzeum poskytuje poměrně ucelený průřez historií motorizace italské armády a spojeneckých jednotek.


Oficiální stránky muzea:
www.esercito.difesa.it
ostaní:
www.aviationmuseum.eu
http://www.warmuseums.nl/gal/064gal.htm
http://www.italiankits.it/museums.html
URL : https://www.valka.cz/Rim-Muzeum-motorizace-ozbrojenych-sil-t103567#372449 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více