08.11.2010 - Venezuelské námorníctvo obdržalo nové plavidlo

8.11.2010 sa v lodeniciach Navantia, San Fernando uskutočnilo slávnostné odovzdanie plavidla BVL (Buques de Vigilancia Litoral – Loď pobrežnej stráže) “Yaviré″ (CG-22) Venezuelskému námorníctvu. Pri akte bol prítomný za Venezuelskú vládu minister obrany gen. Carlos Mata Figueroa a za lodenice Navantia, jej riaditeľ Aurelio Martínez.


Osádku lode tvorí 45 námorníkov a velí jej pplk. Juan Carlos Otti.


Plavidlo je druhým zo série 4 plavidiel BVL triedy Guaicamacuto, ktoré sú dojednané medzi Venezuelskou vládou a lodenicami Navantia. K odovzdaniu prvhého plavidla Guaicamacuto (GC-21) došlo 2.3.2010, tretie plavidlo "Naiguatá (GC-23)" je v štádiu skúšok na mori a bude odovzdané do užívania Venezuelským námorníctvom v dohľadnej dobe, zatiaľ čo posledné plavidlo Tamanaco (GC-24) bude konštruované v lodeniciach Puerto Cabello, štát Carabobo (Diques y Astilleros Nacionales C.A. (Dianca)) pod dohľadom špecialistov z lodeníc Navantia.












zdroj
www.defensa.com
venezueladefensa.blogspot.com
URL : https://www.valka.cz/08-11-2010-Venezuelske-namornictvo-obdrzalo-nove-plavidlo-t105253#376706 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více