Neznámá památka na dědečka

Diskuse

Můj dědeček, narozen v Moutnicích na jižní Moravě v roce 1886, přežil první světovou válku. O jeho působení v ní, mi zůstala jen tato památka. Je to malované jen obličej je nalepená fotografie. Bohužel nic víc o jeho válečném tažení nevím. Vypadá to, že umělec, který toto vytvořil, nezůstal jen u tohoto kousku, ale že jich udělal více. Nemá někdo něco podobného doma? A pokud ano, mohl bych požádat o informace?
URL : https://www.valka.cz/Neznama-pamatka-na-dedecka-t105519#377270 Verze : 0
Nemýlím-li se, je za vojákem vyobrazena polní kuchyně a vozy trénu, protože čacký hrdina by se asi nechal vyobrazit spíše s dělem, či jinou více bojovou rekvizitou. Vkrádá se mi myšlenka že dotyčný mohl sloužit právě u kuchyně nebo trénu (prostě dnešními slovy týlař nebo logistik Smile )
URL : https://www.valka.cz/Neznama-pamatka-na-dedecka-t105519#380259 Verze : 0
Děkuji za odpovědi.
Ten obrázek z uvedeného odkazu je skutečně ve stejném stylu, jako obrázek mého dědečka. Nevíte o něm něco bližšího, to jest kde bojoval ten, který si jej z války přivezl? Mohl by to být pro mě trošku návod, jakým směrem pátrat.


Prvků na pozadí jsem si samozřejmě také všimnul, nicméně z výpisu kmenového listu jsem zjistil, že dědeček byl na vojně u 2. ženijního pluku ve Znojmě. Jak dalece je pravděpodobné, že po vyhlášení války narukoval opět ke stejnému pluku?
URL : https://www.valka.cz/Neznama-pamatka-na-dedecka-t105519#380322 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více