Čestný odznak 03. pěší Narvský pluk generála-polního maršála knížete Michaila Golicina

     
Název:
Name:
Čestný odznak 3. pěší pluk Narvský generála-polního maršála knížete Michaila Golicina Badge of the 3rd Narva Infantry Regiment
Název v originále:
Original Name:
-
Datum vzniku:
Date of Establishment:
08.11.1908
Datum zániku:
Date of Termination:
DD.MM.RRRR
Struktura:
Structure:
Čestný plukovní odznak pro důstojníky
Čestný plukovní odznak pro poddůstojníky a mužstvo
-
Poznámka:
Note:
- -
Zdroje:
Sources:
S. Andolenko : Čestné náprsní odznaky ruské armády. Paříž 1966
URL : https://www.valka.cz/Cestny-odznak-03-pesi-Narvsky-pluk-generala-polniho-marsala-knizete-Michaila-Golicina-t106556#380366 Verze : 0
Čestný odznak 3. pěšího pluku Narvského generála-polního maršála knížete Michaila Golicina .
Regiments No. 3 NARVA



Plukovní odznak byl založen dne 8. listopadu 1911, tedy v době, kdy pluk slavil 200. jubileum pluku a jména, které obdržel ( Narvský pluk ) .


Popis odznaku :


Odznak má tvar i podobu důstojnického kříže Za dobytí Bazardžiku. Kříž je položený na smaltované kovové Svatojířské stuze, která při okrajích je malinově červená .Na stuze je rozložený nápis :
„ 3. pěchotní Narvský pluk ( v horní části ) –pěchotní Šanobeka ( v dolní části ) .


Na střed kříže je položen starobylý plukovní erb či plukovní znak ´- ( Plukovní erb na ve svém středovém bíle smaltovaném medailonu položený červený kříž ). Na horizontálních ramenech kříže jsou carské monogramy :
- na pravém rameni kříže Petra I .
- na levém rameni kříže Alexandra I .


Na dolním rameni jsou malé letopočty : „ 1703 – 1908 „ .
Kříž je převýšen korunovaným carským monogramem cara Nikolaje II. z této koruny vycházejí pendílie, které jsou modře smaltované .


Velikost odznaku je 52mm x 40 mm. Odznak pro poddůstojníky a vojáky se vyráběl z bronzu nebo bílého kovu. Vojáci si běžně tento kříž podkládali kouskem tkané stuhy řádu Svatého Jiří .
URL : https://www.valka.cz/Cestny-odznak-03-pesi-Narvsky-pluk-generala-polniho-marsala-knizete-Michaila-Golicina-t106556#380367 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více