13.01.2011 - Zasedání Rady Rusko - NATO na úrovni NGŠ se uskuteční v Bruselu 26.ledna 2011

Brusel, 11.ledna 2011, INTERFAKS


26.ledna proběhne v Bruselu celá řada konzultací v otázkách spolupráce Ruska a NATO z oblasti protiraketové obrany (dále PRO).


"26.ledna se uskuteční první letošní zasedání Rady Rusko - NATO, v jehož rámci vážné rozhovory o otázkách vytvoření Euro-PRO i o dalších společných projektech", sdělil v úterý agentuře Interfaks stálý představitel Ruska v NATO Dmitrij Rogozin.


"Tentýž den se uskuteční v Bruselu zasedání Rady Rusko - NATO na úrovni náčelníků generálních štábů s účastí NGŠ Ozbrojených sil Ruska Nikolaje Makarova", uvedl Rogozin.


Podle jeho slov uskuteční N.Makarov také řadu dvoustranných jednání, při nichž se bude řešit spolupráce v problematice PRO.


"Je to jedno z nejdůležitějších témat vojenské a politické spolupráce mezi Ruskem a NATO", zdůraznil Rogozin


Dále také upřesnil, že dvoustranné rozhovory budou vedeny s hlavními partnery Ruska ve sférách vojenskopolitické a vojensko-technické spolupráce.



Zdroj: Novosti VPK
URL : https://www.valka.cz/13-01-2011-Zasedani-Rady-Rusko-NATO-na-urovni-NGS-se-uskutecni-v-Bruselu-26-ledna-2011-t108648#385418 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více