08.02.2011 - Reakce AČR na Gazdíkův článek na idnes.cz

Diskuse

Box
URL : https://www.valka.cz/08-02-2011-Reakce-ACR-na-Gazdikuv-clanek-na-idnes-cz-t110572#389441 Verze : 0
Kvylity politruka Gazdíka určitě probírány byly, už jeho původní zařazení u politické správy ČSLA lecos naznačují. Bohužel postup armády je poněkud bezzubý, rozhodně správnější by bylo dotyčné individuum žalovat (třeba za poškození dobrého jména, nebo za šíření poplašné zprávy) a vymáchat mu ve věci jeho tupou tlamu. Takhle se ani nedočkají tištěné omluvy.
Jen pro připomenutí, Gazdík je ten kdo před časem vytáhl na jakýsi oddíl mládeže že jejich znak (protěž) nápadně připomíná "znak SS" jak napsal (byť dotyčný znak byl samozřejmě označením horských jednotek od WWI až po dnešek. Stručně řečeno je to politický vůl, který místo vyhazovu na smetiště působí v novinách.
URL : https://www.valka.cz/08-02-2011-Reakce-ACR-na-Gazdikuv-clanek-na-idnes-cz-t110572#389465 Verze : 0
K tej reakcii kpt. Špačkovej - "Ve skutečnosti se před událostí letoun pohyboval ve výšce nikoliv 3000 metrů, ale 3000 feetů, tedy 914 metrů" - nepoužíva sa pre anglický feet normálny a známy preklad stopa aj v ČR?


Okrem toho sa mi zdá troška divné, aby na podobný článok reagoval hovorca útvaru. To veliteľ vzdušných síl, alebo náčelník GŠ nemajú hovorcu? Tu predsa nejde o udalosť miestneho významu, ale o udalosť ktorá vrhá divné svetlo minimálne na vzdušné sily.
URL : https://www.valka.cz/08-02-2011-Reakce-ACR-na-Gazdikuv-clanek-na-idnes-cz-t110572#389467 Verze : 0
Skutečnost, že je Gazdík expert na baterky, nic nemění na skutečnosti, že letouny Casa jsou pro naši armádu opravdu velmi "potřebné", zhruba stejně jako L-159 Alca.
URL : https://www.valka.cz/08-02-2011-Reakce-ACR-na-Gazdikuv-clanek-na-idnes-cz-t110572#389471 Verze : 0
O tom že se nakoupí CASA ovšem nerozhoduje armáda a tím méně útvar, ale ministerstvo, stejně jako kdosi "znalý" zařídil koupi ALCA navíc v počtu 72 kusů. Takže z toho lze asi armádu sotva vinit.
URL : https://www.valka.cz/08-02-2011-Reakce-ACR-na-Gazdikuv-clanek-na-idnes-cz-t110572#389476 Verze : 0
Prosim, o veci CASA, resp. L-159 se tu vedly sahodlouhe diskuse a vsechna pro i proti uz tam padla, je tedy zbytecne tuto debatu zacinat nanovo ...


K vyse uvedenemu, znepokoujici jsou dle meho dve veci


1) odkud pan Gazdik k teto informaci vubec prisel. To nikoho nezarazilo, ze udalost, ktera je v podstate jen mezi posadkou daneho stroje, velitelem utvaru, vysetrovateli incidentu a velitelem letectva, se v takto detailnim (byt zrejme zkreslenem) popisu dostane do novin ? Tak by zrejme armada fungovat nemela, kdyz se neverejne informace vklidu dostavaj do novin, jak pak ocekavame jeji duveryhodnost a akceschopnost v pripade jejiho skutecneho nasazeni ?


2) z vyse uvedeneho srovnani dvou verzi (videl jsem vcera nekde v novinach, a nerikam, ze to bylo z pera Gazdikova, i takovou verzi, ze letoun CASA "padal nekontrolovatelne ve vyvrtce kilometr a pul") je patrne ucelove zkresleni informaci. S jakym cilem ? Je zrejme, kde je pravda, protoze mluvci utvaru, ani jeho velitel nemaji zadny podil na vyberu techto letounu a tudiz nemaji ani duvod zastirat problemy, kterym na palube letounu doslo, na rozdil od pana Gazdika, jehoz ucelove "reportaze" jsou jasne patrne. Nejedna se tedy ani tak o snahu "novinarskou" zaujmout srdceryvnym pribehem statecnych letcu, zachranivsich predrazeny poklad ze smrtelneho padu, jako o snahu politickou a politizujici. Zminene srovnani, ze v tomto letadle v nedavne dobe zahynula jina skupina vojaku, je toho jasnym dukazem, a ne nahodou to pripomina novinarskou snahu prirovnavat problemy letounu Tu-154 k havarii polske delegace cestou do Katyne, ktera at tak nebo tak, byla chybou LIDSKOU, nikoliv technickou. Presto pri kazde dalsi nehode tohoto stroje je konstatovano, ze v "letadle tohoto typu nedavno zahynula i polska delegace" a vinik je na svete - muze za to "sovetsky" Tu-154.



Necht si z toho kazdy udela obrazek sam, jak moc duveryhodna a zejmena nezavisla jsou nase media, a ci hra se v nich vlastne hraje.
URL : https://www.valka.cz/08-02-2011-Reakce-ACR-na-Gazdikuv-clanek-na-idnes-cz-t110572#389530 Verze : 0
Čí hra se hraje? Jak praví staré rčení, je zbytečné hledat spiknutí tam, kde k vysvětlení stačí hloupost Wink S p. Gazdíkem jsem si i psal, kdysi dávno, když přišel na onen strašlivý zločin mladých přírodovědců - napsal jsem mu sice sarkastický, nicméně slušně laděný mail a odpověď mne přesvědčila, že další korespondence je zbytečná - uzavřel jsem ji dotazem, kdy napíše reportáž o tom, jak sanitky propagují 6. horskou divizi SS - na to už neodpověděl Wink


Jak se k informaci dostal je nesporně zajímavé, asi má někde usazeny zdroje na nějakých nižších úrovních - prostě mu někdo, kdo se s tím vyšetřováním minul, dal echo, že "CASE vypnul ve 3000 autopilot" a bylo.
URL : https://www.valka.cz/08-02-2011-Reakce-ACR-na-Gazdikuv-clanek-na-idnes-cz-t110572#389632 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více