Fotky vojaku

Diskuse

Tá posledná fotka je na predtlačenom podklade. Mám tiež jednu takú. Dalo by sa niečo z toho vydedukovať, alebo je to taký bežný typ, ktorý používali všetky vtedajšie fotoslužby? Moja foto by mala byť zo Srbska.
URL : https://www.valka.cz/Fotky-vojaku-t111121#391321 Verze : 0
Je to v dané době běžné, dělalo se to proto aby se fotka při nošení nepolámala (podklad je poměrně silný). Podkladové kartony se dělaly v různých typech (mám fotku svého dědy na jiném, ale opět s tím že je to "visite portrait", asi to byl tehdejší zvyk to psát takhle. Ta co mám já je z čech pokud vím. Fotograf si prostě objednal z tiskárny ty lepenkové podložky a fotku na ně nalepil. Myslím že se z toho moc vydedukovat nedá, objednat se to dalo jistě z různých tiskáren a s místem focení to pokud vím běžně nesouvisí.
URL : https://www.valka.cz/Fotky-vojaku-t111121#391333 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více