Identifikace zbraně Walther P38 - původ ?

Diskuse

Dobrý den,
Mám dotaz nedá se podle čísla zbraně někde dohledat. Komu patřila v 2 sv. válce? Nebo aspoň nějaké info..
Děkuji
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-zbrane-Walther-P38-puvod-t112384#393060 Verze : 0
Je to WALTHER P38 9mm a číslo je b3564
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-zbrane-Walther-P38-puvod-t112384#393074 Verze : 0
Přiznám se že jsem se s podobným dotazem nesetkal a obávám se že určení "uživatele" v období WWII bude téměř nemožné. Lze samozřejmě zkusit zjistit kdo zbraň vyrobil, kód výrobce na zbrani jistě je, dále už je to spíše teorie, lze napsat výrobci (pokud dosud existuje) a zjistit komu byla dotyčná zbraň dodána (nemusela jít nutně do WH) pokud se tohle povede, pak zkusit oslovit příslušnou složku ve státě kam pistole byla dodána a zjistit jednotku kam byla přidělena a případně i osobu. Přiznám se, že osobně nevěřím že je reálná šance dostat se dál než k tomu kdo byl majitelem zbraně (tedy třeba že to byl WH, WM...), konkrétní osobu obávám se dohledat asi nepůjde. Většina útvarů své papíry zničila a obdobně se chovala i ministerstva, takže i určení útvary by asi byl úspěch. Pro vítěze pak to, komu byla přidělena jaká zbraň nemělo význam, takže i to co uniklo zničení za války asi nepřežilo.
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-zbrane-Walther-P38-puvod-t112384#393162 Verze : 0
Myslel jsem si, že to nebude možné, i když člověk nikdy neví. Ale moc děkuji za odpověď
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-zbrane-Walther-P38-puvod-t112384#393187 Verze : 0
Přál bych vám úspěch, ale obávám se že to co jsem napsal je blízko realitě a že dohledání konkrétního člověka který byl držitelem konkrétní zbraně (majitelem byla samozřejmě nějaká armáda) je prakticky nemožné. Jedinou možností by bylo náhodné nalezení "vojenské knížky" němci pokud vím měli zbraň zapsánu, s tím vaším číslem, ale tuhle šanci opět vidím jako velmi malou (asi spíš najdete neúplatného úředníka na ministerstvu než tu správnou knížku k vaší zbrani). Přiznám se že nevím kam se tyhle doklady poděly, vojáci je na konci války měli u sebe i po zajetí, takže ryze teoreticky je možné, že jsou někde archivovány (byly důležité pro výplaty třeba důchodů) ale určitě jejich systém archivace není podle zbraní, takže i v případě že tato informace v této formě existuje je přístup k ní asi nemožný.
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-zbrane-Walther-P38-puvod-t112384#393226 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více