Prosim o identifikaci 14,5 mm iráckého čtyřčete

Diskuse

Vážení,
v severoamerickém muzeu Dona Pratta vystavují kořistní čtyřhlavňový kulomet ráže 14,5 mm. Konstrukce je zajímavá snahou o co nejmenší rozměry. Lze předpokládat, že na upraveném podvozku převzatém ze sovětského ZPU-2 je umístěna upravená lafeta ze ZPU-4. Je také zřejmé, že konstruktér v snaze o co nejmenší rozměry, též změnil (otočil o 90°) uložení nábojových schránek i za cenu zhoršení manipulace při přebíjení.


Zcela jistě se nejedná o tovární výrobek sovětské, čínské, či severokorejské provenience. Takže zbývá jen možnost, že se jedná o iráckou přestavbu.


Má někdo více informací o této zbrani?


Poznámka
Fotografie byly upraveny po převzetí z i-stránky Com-Centrall - Artillery Forum.
URL : https://www.valka.cz/Prosim-o-identifikaci-14-5-mm-irackeho-ctyrcete-t112695#393832 Verze : 0
Na 90 % to bude rumunské MR-4.
URL : https://www.valka.cz/Prosim-o-identifikaci-14-5-mm-irackeho-ctyrcete-t112695#618183 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více