Situační mapy o bojištích I. světové války

Diskuse

Nedávno som zistil, že "vojenské velitelství je vydávalo v němčině v týdenních intervalech. Pokud není uvedeno jinak, barevné mapy mají formát 53 x 35 cm a zachycují k uvedenému datu linie fronty na všech bojištích I. svět. války. Na rubu jsou dobové komentáře doplněné schematickými náčrty vojenských akcí. Mapy lze složit do formátu 17 x 20 cm."
Tak by ma zaujímalo, či náš Kramerius neuvažuje s ich vydaním podobne ako Listiny strát, resp. či by neboli k dispozícii.
URL : https://www.valka.cz/Situacni-mapy-o-bojistich-I-svetove-valky-t112856#394311 Verze : 0
Ahoj,


našel jsi něco víc o těch mapách, kde by mohly existovat a jak se k nim dostat?
URL : https://www.valka.cz/Situacni-mapy-o-bojistich-I-svetove-valky-t112856#421557 Verze : 0
"Na západe nič nové" Sad (Zákopová vojna pokračuje bez zmeny.) Nedozvedel som sa o tom nič viac. Našiel som to ako inzerát v antikvariáte. Myslím si, že aj tak tam nebudú uvedené dislokácie armád a určite nie divízií a plukov, to by mohla byť príliš zaujímavá informácia pre druhú bojujúcu stranu.
URL : https://www.valka.cz/Situacni-mapy-o-bojistich-I-svetove-valky-t112856#421638 Verze : 0
Ahoj, prohlížel jsem si tuto publikaci v Brně v antikvariátu Alfa v Brně. Přesně jak píše Branislav - žádné detaily, ani armády nejsou označené.
URL : https://www.valka.cz/Situacni-mapy-o-bojistich-I-svetove-valky-t112856#422914 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více