Umístění zajatců

Diskuse

Dá se zjistit umístění zajatců v Rusku? Existuje nějaká evidence přesunů zajatců? Bylo v tom nějaké pravidlo, že když byl někdo zajatý na určitém místě, v zajetí byl tam a tam? Nebo už bych toho chtěla moc?
URL : https://www.valka.cz/Umisteni-zajatcu-t113083#395021 Verze : 0
Také pravidlo neexistovalo. Zo začiatku umiestňovali zajatcov v tzv. "prifrontových" táboroch na Ukrajine a po naplnení táborov postupne ďalej v Európskej časti Ruska, potom na Sibíri a centrálnej Ázii. Miesto pobytu zajatca sa evidovalo na jeho evidenčnej kartičke, jednu z nich som zverejnil na forum.valka.cz. Z nej sa dá vyčítať, že dotyčný padol do zajatia 12. 8. 1914 v Podhajce - Halič a do 11. 11. prešiel cez Voločisk, Kijev, Moskvu, Vladimir do mesta Vjazniky (kde sa nachádzal, keď bola kartička napísaná). Keď ho previezli do ďalšieho pôsobiska, vystavili mu ďalšiu kartičku s doplnením príslušného miesta. Žiaľ, dohľadať takýto doklad, ak sa vôbec zachoval, je veľmi pracné.
URL : https://www.valka.cz/Umisteni-zajatcu-t113083#395181 Verze : 0
Tušila jsem to, ale říkala jsem si, co když... Asi se tedy spokojím se vzpomínkou mého otce z dětství, že mu děda vyprávěl, jak byl v zajetí v Besarábii a poprvé (i naposledy) viděl moře.
URL : https://www.valka.cz/Umisteni-zajatcu-t113083#395207 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více