Lokomotíva na kolesách - identifikácia

Diskuse

Mám taký pocit že som nižšie uvedený obrázok už niekde v minulosti videl, ale neviem ho momentálne zaradiť. Takže ak to čudo niekto spoznáva, dajte vedieť o čo ide (aj v prípade že ide o fotomontáž).
URL : https://www.valka.cz/Lokomotiva-na-kolesach-identifikacia-t114845#399643 Verze : 0
Dik za nápovedu.
URL : https://www.valka.cz/Lokomotiva-na-kolesach-identifikacia-t114845#399657 Verze : 0
Vážení,
jednalo se o sovětský pokus s elektrickým pohonem kol. Podle informací byla nástavba z diselgenerátorové lokomotivy DM62 (u nás známé jako Sergej) umístěna na chassis MAZ-547V. Údajně v každém z dvanácti kol se nacházel elektromotor, ale toto tvrzení není obrazově doloženo.


Ta ruská hračička, snad ani nemá jméno! Já tomu říkám: lokovšudylez (тепловоз-вездеход).


Poznámka
Internetové bláboly, že se jednalo o projekt samohybné atomové elektrárny neberte vážně.


Odkazy
foto.rambler.ru
http://russos.livejournal.com/620549.html
http://shusharmor.livejournal.com/197992.html
wikimapia.org
www.drive2.ru
Lokomotíva na kolesách - identifikácia - Via Foto.rambler

Via Foto.rambler
Lokomotíva na kolesách - identifikácia - Via Foto.rambler

Via Foto.rambler
URL : https://www.valka.cz/Lokomotiva-na-kolesach-identifikacia-t114845#399658 Verze : 0
Ako projekt je to pekné, lenže nechápem prečo tam museli pchať celú lokomotívu.... Podľa mňa stačilo zobrať len ten diesel elektrický agregát s nádržami paliva, bez tých zbytočností okolo. Ale asi by s tým bolo veľa práce.



В 2003 году на базе шасси МАЗ-547В в 21 НИИИ МО РФ был создан макетный образец шасси с электротрансмиссией и всеколесным рулевым управлением, предназначенный для эксперементальных исследований возможности и эффективности применения на тяжелых полно-приводных транспортных средствах высокой проходимости электротрансмиссии с различными алгоритмами САУ.
Полномаштабный макетный образец имеет колесную формулу 12х12 имел надстройку-кабину на базе тепловоза ДМ62М. Такой локомотив применялся для боевого железнодорожного комплекса «Скальпель».
Несмотря на определенные трудности работы на макете продолжаютя...
www.russianarms.ru


Bohužiaľ russianarms je dlhodobo v údržbe.
URL : https://www.valka.cz/Lokomotiva-na-kolesach-identifikacia-t114845#399665 Verze : 0
Důvod byl asi zcela jednoduchý, tedy snaha vyhnout se problémům s něčím co by mohlo nefungovat. Proto vzali toho Sergeje a posadili ho na stávající šasi, snahou bylo (a asi je) vyzkoumat vozidlo s pohonem a řízením všech kol vhodné do terénu. Na úpravy napájecího systému je zřejmě čas a dělat jinou boudu je pro takový prototyp zbytečné.
URL : https://www.valka.cz/Lokomotiva-na-kolesach-identifikacia-t114845#399666 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více