Určení příslušnosti vojáka

Diskuse

Jedná se o mého pradědečka, ale nevím u čeho sloužil a ani co má za vyznamenání!?
URL : https://www.valka.cz/Urceni-prislusnosti-vojaka-t118743#408200 Verze : 0
U čeho sloužil je jasné, byl příslušníkem jízdy, tedy dragounem. Podle barvy výložek by mohlo jít o 13. pluk (knoflíky se zdají bílé) nebo některý ze zeměbraneckých pluků (měly stejné výložky. Ale barvy nemusí přesně odpovídat a teoreticky by mohlo jít i o pluk číslo 1 nebo 11 (oba měly rovněž červené výložky ale jiného odstínu). pokud by knoflíky byly žluté šlo by o pluky s čísly 3, 8 nebo 14. Hodnost je pokud se nepletu zugsführer, tedy četař. Červená šňůra která vede od druhého knoflíku k odznaku na pravé straně hrudi je výkonostní označení pro střelce z pušky, odznak na pravé straně by se měl vztahovat k jeho odbornosti (tedy třeba vozataj, řidič a podobně)
Předpokládám že kolegové kteří se programově zabývají R-U monarchií doplní případně opraví co jsem vynechal.
URL : https://www.valka.cz/Urceni-prislusnosti-vojaka-t118743#408205 Verze : 0
Podle uniformy se nejedná o dragouna, ale o hulána. Dragounská uniforma má pouze šest knoflíků a rovné zakončení barevných manžet.
URL : https://www.valka.cz/Urceni-prislusnosti-vojaka-t118743#414354 Verze : 0
Blúza hulánů m ěla 10 polokulovitcý knoflíků v 1 řadě. Přes ni má oblečen kožíšek, bohužel nemá czapku, takže podle její barvy nelze určit, ke kterému hulánskému pliku (At společné armády či zeměbrany příslušel.
Více lze najít na http://www.mlorenz.at/
URL : https://www.valka.cz/Urceni-prislusnosti-vojaka-t118743#494419 Verze : 0
Oprava: ke kterému hulánskému pluku (ať společné armády ci zeměbrany) příslušel
URL : https://www.valka.cz/Urceni-prislusnosti-vojaka-t118743#494420 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více