08.08.2010 - US Navy rozšířilo flotu o další ponorku

Námořnictvo Spojených států amerických převzalo od loděnic Huntington Ingalls Industries (dříve Newport News Shipbuilding) konsorcia Northrop Grumman již 8. ponorku třídy Virginia - jednotku California - a to o plných 8 měsíců dříve, než bylo plánováno (stavba trvala 65 měsíců).
PCU California tak může zahájit námořní přejímací zkoušky a testy, aby mohla být posléze zavedena do služby už jako SSN-781 USS California (pravděpodobně 29. října 2011).


Třída Virginia má v budoucnu tvořit páteř amerických ponorkových sil, které je v současné době složeno zejména z útočných ponorek třídy Los Angeles, které doplňují 3 ponorky třídy Seawolf a dále 14 ponorek s balistickými řízenými střelami třídy Ohio + 4 ponorky s řízenými střelami s plochou dráhou letu třídy Ohio.




www.atmonline.cz
www.navy.mil
URL : https://www.valka.cz/08-08-2010-US-Navy-rozsirilo-flotu-o-dalsi-ponorku-t119423#410210 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více