01.04.2012 - Izrael: Drsný apríl izraelského admirála

Izraelský viceadmirál Ram Rotberg, velitel námořní základny Haifa a velitel izraelského námořnictva, oznámil v sobotu večer několika vyšším důstojníkům, že se bude konat námořní cvičení u břehů Itálie společně s italskými a americkými silami. Uvedl, že cvičení bude trvat deset dní a že prozatím má být drženo v tajnosti, pouze v úzkém okruhu svolaných důstojníků. Navzdory tomu byli uvědoměni námořníci na třech raketových plavidlech, kteří přes noc připravili plavidla na vyplutí.

Ráno se však ukázalo, že šlo o aprílový žert určený vyšším důstojníkům.
Mezitím však posádky připravily plavidla k vyplutí a jejich blízcí se vydali se s nimi rozloučit a přivézt jim věci.
Rodiny námořníků si stěžovaly, že byly tímto žertem obtěžovány. Námořnictvo se jim nyní snaží vysvětlit, že událost neměla zasáhnout běžné námořníky. Incident se vyšetřuje.

Skutečné cvičení probíhá v současné době se silami Řecka a USA.

Zdroj:
www.novinky.cz
www.timesofisrael.com
www.ynetnews.com
URL : https://www.valka.cz/01-04-2012-Izrael-Drsny-april-izraelskeho-admirala-t126747#429276 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více