Tuzla, letište Dubrave

Aerodrom Dubrave - Tuzla

Diskuse

Neco malo z me skromne navštevi tohoto velice zajimaveho obektu. Jeden z mala krytu pro letadla Soko G-2 / J-22 na letišti v blizkosti mesta Tuzla .Je zajimavi zavesou ve tvaru letadel Soko ,dvere mel kdysi jen z plechu .
URL : https://www.valka.cz/Tuzla-letiste-Dubrave-t127451#431175 Verze : 0
.
Tuzla, letište Dubrave - Pridavam obrazek stejneho obektu z obdoby 95-2001 kdy letište použivali ameryčane. Ješte je videt trochu puvodni maskovaci zbarveni.

Pridavam obrazek stejneho obektu z obdoby 95-2001 kdy letište použivali ameryčane. Ješte je videt trochu puvodni maskovaci zbarveni.
URL : https://www.valka.cz/Tuzla-letiste-Dubrave-t127451#431752 Verze : 0
NJ-22 Orao ktery spadl do jezera Modrac pobliz letište Dubrave. Letadlu se nemohl otevrit podvozek tak bylo narizeno pristani do vody. Bohuzel druhy pilot se utopil. Letadlo bylo nasledne vytazeno a ponechano na letisti. Fotka je focena nekde kolem roku 92-93 dokud byli v Tuzle UNPROFori.Vojak ktery sedi ve vybranem letadle je asi frantik.Co je zahadou do dnes je to ze nikdo nevi kam se to letadlo pozdejic stratilo.Verze jsou 2.Bud ho vzali americane jelikoz zde meli hodne velkou zakladnu nebo bylo vraceno srbum a odvezeno do Yugoslavije jeste dokud letiste mel na starost UNPROFOR:shock:
URL : https://www.valka.cz/Tuzla-letiste-Dubrave-t127451#450049 Verze : 0
.
Tuzla, letište Dubrave - Pruzkumny J-22 Orao na letišti v Tuzle koncem 80tych. To byla posledni letka ktera odsud operovala,potom došlo k niceni obektu samotnou JNA a rychli utek z letište. Po delši dobe prišel na letište UN.

Pruzkumny J-22 Orao na letišti v Tuzle koncem 80tych. To byla posledni letka ktera odsud operovala,potom došlo k niceni obektu samotnou JNA a rychli utek z letište. Po delši dobe prišel na letište UN.
URL : https://www.valka.cz/Tuzla-letiste-Dubrave-t127451#450203 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více