18.06.2012 - Jednotka NATO E-3A Component oslavila třicetiny

16. a 17. června bylo pro čtyřicet tisíc lidí otevřeno letiště v německém Geilenkirchenu. Zdejší Main Operating Base hostí již třicet let jednotku NATO E-3A Component provozující letouny Boeing E-3A Sentry známé také jako AWACS.
Stroje z této základny jsou mimo jiné častými návštěvníky pardubického letiště, kam létají v rámci výcviku.
Českou vlajku přivezl na oslavy národní představitel ČR v Geilenkirchenu a kapitán stroje E-3A major Milan Vojáček. V jednotce působí osm českých zástupců. Mezi vystavenými stroji zastupoval AČR letoun CASA C-295M 0454.
Za Ministerstvo obrany a Armádu České republiky se oslav zúčastnila delegace ve které byli brigádní generál Bohuslav Dvořák, ředitel sekce rozvoje druhů sil – operační sekce MO, brigádní generál Jiří Verner, velitel vzdušných sil AČR, plukovník gšt. Josef Slavík, ředitel odboru vzdušných sil SRDS – OS MO a Ing. Josef Múčka, ředitel odboru strategického rozvoje sekce obranné politiky a strategie MO.


Zdroj:
www.acr.army.cz
URL : https://www.valka.cz/18-06-2012-Jednotka-NATO-E-3A-Component-oslavila-tricetiny-t128394#433555 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více