DEU - Nůž Hitlerjugend

Hitlerjugend Fahrtenmesser
nejde o dýku ale o nůž používaný hitlerjugend, vzhledem k hodně brané náplni této organizace byl používán při pobytu v přírodě i jako doplněk uniformy.
URL : https://www.valka.cz/DEU-Nuz-Hitlerjugend-t13427#51263 Verze : 0
navic to co je na fotce se mi zda byt replika, ale kazdopadne paradni vecicka, original mam doma 8.)
URL : https://www.valka.cz/DEU-Nuz-Hitlerjugend-t13427#124874 Verze : 0

Citace - JamesCole :

navic to co je na fotce se mi zda byt replika, ale kazdopadne paradni vecicka, original mam doma 8.)

Opět mě trochu udivuje, z čeho soudíte že jde o repliku? Na snímku je, jak správně řekl BITAXE nůž, přesně řečeno "H-J -Fahrtenmesser" zavedený do užívání r.1933. Na snímku je z pravé strany, kde je vyleptaný nápis - heslo "Blut und Ehre" (krev a čest), které je na všech zbraních H-J, této militantní mládežnické organizace. Evil or Very Mad Evil or Very Mad (Pokud nevěříte, stáhněte si jej a trochu zvětšete.Ještě trváte na replice?) Na druhé straně by měl být znak výrobce čepele
URL : https://www.valka.cz/DEU-Nuz-Hitlerjugend-t13427#135849 Verze : 0

Citace :

Opět mě trochu udivuje, z čeho soudíte že jde o repliku? Na snímku je, jak správně řekl BITAXE nůž, přesně řečeno "H-J -Fahrtenmesser" zavedený do užívání r.1933. Na snímku je z pravé strany, kde je vyleptaný nápis - heslo "Blut und Ehre" (krev a čest), které je na všech zbraních H-J, této militantní mládežnické organizace.



Hoci nerád, ale musím sa prikloniť k replike. Tu nejde iba o tvar, ktorý je inak celkovo dodržaný, ani o nápis, ktorý tam má skutočne byť. Skôr o stupeň zachovalosti a niekoľko zanedbateľných detailov. Žial v dnešnej dobe je situácia taká, že pomaly polovica originálov nemeckých militárií z obdobia 3.ríše sú v skutočnosti viac či menej vydarenými kópiami. Zberatelia iste vedia o čom hovorím....
DEU - Nůž Hitlerjugend - originál

originál
URL : https://www.valka.cz/DEU-Nuz-Hitlerjugend-t13427#216174 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více