Einigkeit und Recht und Freiheit

Diskuse

Jednota,pravda,svoboda-těmito slovy začíná, tuším,druhá sloka Deutschland uber alles.Mám doma pásek,na jehož přesce je tento nápis a nevím zcela přesně kam ho zařadit.Má to asi co do činění s Bundeswehrem,ale slyšel jsem i o možné spojitosti s Wehrwolfem.Můžete mi poradit?
URL : https://www.valka.cz/Einigkeit-und-Recht-und-Freiheit-t13452#48140 Verze : 0
já bych to ovšem přeložil jako Jedinečnost, Právo a Svoboda - což davá odlišnou možnost interpretace.
S určením ti ovšem moc pomoci nemohu.
URL : https://www.valka.cz/Einigkeit-und-Recht-und-Freiheit-t13452#48145 Verze : 0
Einigkeit und Recht und Freiheit je současná německá hymna; jinak to původně byla třetí sloka Deutschland, Deutschland über alles. Ta byla hymnou Německa myslím už od Výmarské republiky, ale později se stala symbolem nacistického režimu (zvláště první sloka; naopak ta třetí byla za Hitlera vynechávána).
Ten první verš se většinou překládá jako jednota a právo a svoboda.
URL : https://www.valka.cz/Einigkeit-und-Recht-und-Freiheit-t13452#48193 Verze : 0

Citace - Schlange :

já bych to ovšem přeložil jako Jedinečnost, Právo a Svoboda - což davá odlišnou možnost interpretace.



Ne, to je hloupost, studoval jsem tam několik let, jedinečnost jistě není překlad slova "Einigkeit", to je jednotnost, jedinečnost je Einzigartigkeit, Eigenart, Einmaligkeit z těch překladů, co mě teď napadá. Každopádně ne Einigkeit! Exclamation Nemůže to tedy ani být otázkou možnosti odlišné interpretace.
URL : https://www.valka.cz/Einigkeit-und-Recht-und-Freiheit-t13452#48238 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více