Prosím identifikovat

Diskuse

Dostal se mi do ruky předmět o jehož původu mi není nic známo, domnívám se ale, že se jedná asi o nějakou schránku, zřejmě na střelu či něco... Confused:


Popis:
Plechový válec s výkem (plechovka)
délka asi 30-35 cm
šířka kolem 10ti cm


Po straně je nápis:


Sonderkart. 7
10,5cm Geb. H. 40
URL : https://www.valka.cz/Prosim-identifikovat-t13670#50437 Verze : 0
nápis :10,5cm Geb. H. 40 je celkem snadné dešifrovat jde o německou horskou houfnici vzor 40, celý název je 10,5 cm Gebirkhaubitze 40.
První část nápisu může znamenat (opakuje může tedy nemusí) zvláštní (speciální) náboj - kart by mohlo být zkratkou slova kartusche tedy náboj, ale pokud je popis pouze takhle vágní není toho možné víc určit, zkus tu věc aspoň vyfotit a změřit přesně.
URL : https://www.valka.cz/Prosim-identifikovat-t13670#50441 Verze : 0
Super! Díky bitaxe! To foto asi nebude nutné, pač už tam žádný jiný nápis nebo něco není, sice je to orezly ale přečíst se to dá...


No pokud by jsi měl nebo někdo jiný zájem o tu pixly, tak se můžem domluvit a já ji pošlu poštou (zřejmě zdarma)
URL : https://www.valka.cz/Prosim-identifikovat-t13670#50443 Verze : 0
Mně nešlo o nápisy ale o to zda na celé věci nejsou třeba prolisy, úchyty, jak je udělané víko a podobně je to kvůli tomu že to pakjde srovnat s jinými předměty podobného typu a dobrat se něčeho dalšího. Ale pokud jsem ti pomohl jsem rád .-)
URL : https://www.valka.cz/Prosim-identifikovat-t13670#50542 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více