Zabezpečovací pásmo

Zabezpečovacie pásmo
ZABEZPEČOVACÍ PÁSMO


jeden z prvku celkového obranného systému. Vytváří se před obranným pásmem bránícího se vševojskového taktického svazku, není-li zjednán přímý dotyk s nepřítelem, nebo při obraně v horském terénu, s cílem zadržet útok nepřítele, donutit ho, aby se rozvinul a útočil v nevýhodném směru, a odhalit jeho uskupení a záměry.


Zabezpečovací pásmo zahrnuje několik obranných postavení chráněných zátarasy a postupně bráněných jednotkami vyčleněnými pro boj v zabezpečovacím pásmu, zpravidla z druhého sledu bránícího se vševojskového taktického svazku.





Zdroj:
Vševojsková operační a taktická terminologie: 1. díl - Vojenská věda, operační umění a všeobecná taktika. Názvoslovná norma, Ministerstvo národní obrany, Praha 1983.
URL : https://www.valka.cz/Zabezpecovaci-pasmo-t140840#457163 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více