06.10.2012 - Syrští povstalci střílí na Turecko

Diskuse

Vážení,
dnes jsem se na internetu dočetl, že Turecko - náš spojenec v NATO - hledá záminku k útoku na Sýrii. Podle tureckého deníku Yurt byl proveden rozbor zbytků střel, které dopadly na území Turecka. Ve víkendovém vydání deník Yurt uvedl, že se jedná o střelivo dodané tureckou armádou syrským povstalcům.


Zdroj
www.armadninoviny.cz (09.10.2012)
expert.ru (08.10.2012)
www.yurtgazetesi.com.tr (06.10.2012)
URL : https://www.valka.cz/06-10-2012-Syrsti-povstalci-strili-na-Turecko-t141094#457755 Verze : 0
No, podle náměstka tureckého premiéra Besira Atalaye už Sýrie uznala zodpovědnost... Stejnou informaci potvrzuje ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.


www.telegraph.co.uk


Jinak jestli to chtějí chtějí použít jako záminku, tak Turci odvádějí mizernou práci, když do novin pustili "špatnou" verzi... Smile
URL : https://www.valka.cz/06-10-2012-Syrsti-povstalci-strili-na-Turecko-t141094#457763 Verze : 0
Danou problematiku již nějaký ten pátek sleduju a nutno říci, že tento incident ani zdaleka není první - ať je to odstřelování Jordánského území - zde pokud si dobře pamatuji opětovala jordánská armáda palbu na přímé vojenské cíle, nebo sestřelení tureckého RF-4, no s ohledem na typ (R znamená průzkumnou verzi) je otázkou, zda si tam Phantom jen tak poletoval, nebo dělal i něco jiného). Nelze nepřihlédnout k faktu, že v Turecku stoupá aktivita ozbrojené části KSP. A jsou zde zvěsti, že ozbrojenci KSP jsou podporování ze strany Bašára Asada (ono je to i celkem logické, těžko můžete řešit jeden problém, když ve vašem týlu je problém též ...).
No a teď jak je to s tím odstřelováním, nebo neodstřelováním Turecka syrskými pro, nebo proti vládními jednotkami, to je těžko říct. Z obou stran to může být čistě neúmyslné. Ono pokud je situace taková jaká je, tedy boj mezi dvěma stranami, přičemž se bojuje o hraniční město, které přímo sousedí s jiným tentokráte tureckým hraničním městem. Pak střelba pár metrů vedle, nebo i pár desítek, či snad stovek metrů, je něčím co se stává, pravda stát by se to nemělo. Další varianta je, že někomu by toto prospělo. Jistěže povstalcům. Ono vypálit jeden granát směr Turecko se jeví i dosti logické (naštvou se a Bašárovi přijdou dát přes držku). No jenže ta první-druhá střelba zatím moc nepomohla, tak přidají další. Ano, i to je možné. Nebo je tu možnost, že první rána byla náhodná ze strany provládních jednotek a s ohledem na reakci se mohli povstalci chytit své šance. Nakonec, nelze opomenout ani tu možnost, že Turecko opravdu hledá záminku zasáhnout ... no v tom případě je, ale "tento přepad vysílače Gliwice" značně nepovedený.
URL : https://www.valka.cz/06-10-2012-Syrsti-povstalci-strili-na-Turecko-t141094#457790 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více