07.11.2012 - Prezidentem USA bude i na další období Barack Obama

Barack Obama zvítězil ve volebním klání v USA a zůstane tak v roli prezidenta USA i druhé volební období. M. Romney již svou porážku uznal a Obamovi blahopřál ke zvolení.

Zajímavé výsledky a statistiky voleb jsou k dispozici zde

edition.cnn.com
URL : https://www.valka.cz/07-11-2012-Prezidentem-USA-bude-i-na-dalsi-obdobi-Barack-Obama-t142125#460121 Verze : 0

Diskuse

jinak ze statistik jsou patrne napriklad, ze Obamu volilo celych 93% cernosskych volicu. To neprekvapi. Ale co prekvapilo je pomer muzu (jen 86% a zen 96%). Zeny obecne hlasovaly spise pro Obamu. Obama dosahl vyraznejsiho vysledku u lidi s postgradualnim vzdelanim a mladsich volicu. Naopak celych 62% belochu - muzu volilo Romneyho. Mezi jeho volice patrili spise Protestante, pravidelne chodici do kostela, zatimco Obamu volili spise lide, kteri se pravidelnych bohosluzeb neucastni nikdy, jsou jineho vyznani nez krestanskeho, ci primo ateiste.
URL : https://www.valka.cz/07-11-2012-Prezidentem-USA-bude-i-na-dalsi-obdobi-Barack-Obama-t142125#460123 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více