Československé odznaky

Diskuse

Pán kolega,


a/ prvý by mal byť československý rukávový rozlišovací odznak z obdobia rokov 1919 - 1921 a ide o odznak " Telegrafného vojska a telefónnej stotiny. Romer by mal byť 44 x 35 mm.


b/ druhý odznak by mal byť československý čiapkový odznak používaný v rokoch 1930 až 1939. A ide o čiapkový odznak prápročíka služieb. Podľa farby poznáme odznaky "dôstojník služieb", zlaté prevedenie. "Práporčík služieb" strieborné prevedenie a odznak pre "mužstvo služieb" v prevedení matný bronz. Odznak má romer 45 x 45 mm.
Na rozdiel od čiapkového odznaku dôstojníkov, praporčíkov a mužstva zbraní sa tento líší tým, že je bez skrížených rímskych mečov.
URL : https://www.valka.cz/Ceskoslovenske-odznaky-t142349#460754 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více