DEU - Sonnensegel mit Panzerkampfwagen

V roku 1941 bol otestovaný pokus o vytvorenie ochrany pred slnečným žiarením v náročných klimatických podmienkach. Jednalo sa o celtovinu, ktorá mala chrániť povrch tanku pred slnkom. Teploty v útrobách tanku totiž dosahovali extrémnych hodnôt a to neprospievalo posádke. Pokusným tankom bol ľahký tank Pz.Kpfw.II Ausf.B (Fgst.Nr.25006), ktorý sa podrobil testom v Kummersdorfe, kde najazdil 1391 km a následne sa podrobil testovacej prevádzke v Grécku, kde najazdil 660 km.

Testovací tank na fotografiách bol v minulosti chybne identifikovaný ako ženijná modifikácia (pionierpanzer).

Thomas L.Jentz, Hilary Louis Doyle- Panzerkampfwagen II Ausf.D, E and F development and production from 1937 to 1942, Panzer Tracts No.2-3, rok vydania 2010

URL : https://www.valka.cz/DEU-Sonnensegel-mit-Panzerkampfwagen-t143639#463707 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více