Co je to za helmu?

Diskuse

Zdravím, doma se nám už nějakou dobu válela tahle helma a je na čase se jí zbavit, protože se tu jen válí a zabírá místo. Původně jsem si myslel, že je to nějaká motorkářská helma ale nějak mi k tomu neseděl ten vnitřek takže jsem hledal až jsem narazil na helmu vz 53. Každopádně vpředu nad štítkem přebývají dva otvory, které hádám slouží k připevnění nějakého doplňku, ale zatím jsem je na žádné helmě toho typu neviděl.


Ze spodu kůže je číslo 59 a G4


Zajímá mě i hodnota helmy, zda se vůbec vyplatí dávat si práci s prodejem.


Díky za přínosné odpovědi.
URL : https://www.valka.cz/Co-je-to-za-helmu-t144088#464797 Verze : 0
Pravděpodobně půjde o jednu z repasovaných vojenských přileb z 50. let, které byly v té době a v této úpravě dodávány zejména dobrovolným hasičským sborům. Ty dva otvory nad štítkem zřejmě sloužily k uchycení držáku pro čelní reflektor.
URL : https://www.valka.cz/Co-je-to-za-helmu-t144088#464817 Verze : 0
Díky moc, říkal jsem si že je blbost aby tam byly nějaký odznaky či tak něco. Baterka mě fakt nenapadla. Smile
URL : https://www.valka.cz/Co-je-to-za-helmu-t144088#465234 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více