01.03.2013 - NATO: Pod velením polského plavidla zlikvidovány dvě tuny výbušnin

V době od 18. února do 1. března nalezla a zničila plavidla Stálé protiminové skupiny NATO 1 (SNMCMG1) v prostoru Severního moře u vstupu do kanálu La Manche osm kusů munice s celkovým obsahem zhruba 2 tun TNT v rámci operace Beneficial Cooperation. Série těchto operací byla započata po tragické nehodě v roce 2005, kdy výbuch munice na mořském dně zasáhl nizozemské rybářské plavidlo. Současné operace se zúčastnila plavidla BNS Bellis (M916), FGS Weilheim (M1059) a ORP Czajka (264) pod velením kmdr por. Piotra Sikory na vlajkové lodi ORP Kontradmirał Xawery Czernicki (511).


Zdroj:
www.mw.mil.pl
www.mcm.mw.mil.pl
URL : https://www.valka.cz/01-03-2013-NATO-Pod-velenim-polskeho-plavidla-zlikvidovany-dve-tuny-vybusnin-t146955#471346 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více