Sidecary v 2. sv. válce

Diskuse

Vždycky mne fascinovaly různé hybridy, kderé byly armády schopny vymyslet. Stejně jako tento německý Kfz 2 od NSU. Bohužel o něm nic moc nevím, kdo by věděl, ale i o jiných "sajdkách" ať to sem šoupne. Díky... Wink
URL : https://www.valka.cz/Sidecary-v-2-sv-valce-t15018#56432 Verze : 0
tak zaprvé nejde o sajdku (tedy sidecar) ale o polopásový tahač pro lehká děla (to jde poznat i z označení SdKfz 2) a na rozdíl od rozšířeného pojmenování to není pásový motocykl. Jde o nejmenší tahač z řady polopásů, konstruovaný pro 3 členy obsluhy, motor je z automobilu Opel Olympia (1600ccm) a řízení je předním kolem jen zčásti (při větším zatočení se automaticky přibrzďuje pás na vnitřní straně oblouku) , takže jsou doloženy případy kdy stroj dojel bez předního kola.
URL : https://www.valka.cz/Sidecary-v-2-sv-valce-t15018#66834 Verze : 0
No, viděl jsem tyto tahače na fotografiích, kde přemisťovaly Me 262, takže si myslím, že jejich využití bylo širší, než jen k tahání lehkých děl.
A myslím, že motor OPEL OLYMPIA byla 1500 ccm, aspoň auta OLYMPIA se vyráběly v této kubatuře (strejc ho měl).
URL : https://www.valka.cz/Sidecary-v-2-sv-valce-t15018#69818 Verze : 0
Omlouvám se přesný obsah motoru byl 1478 cm3. údajně se dělala i malá série s motorem 2000cm3, ale nepovedlo se mi to ověřit.
to Fantan napsal jse že tahač nyl konstruován k tažení kanonu, jeho využití je už jiná věc, já ho viděl dokonce zapřažený do pluhu Smile , původní určení je dělostřelecký tahač, v reálu byl používán k celé řadě služebod verze pro spojaře, přes vozidlo pro spojky až po tebou zmiňovaný letištní tahač (na Ruzyni jezdily dost dlouho poválce)
URL : https://www.valka.cz/Sidecary-v-2-sv-valce-t15018#69824 Verze : 0
Vyrábí se jako model 1:32 ale je hodně drahý
URL : https://www.valka.cz/Sidecary-v-2-sv-valce-t15018#134276 Verze : 0
to Guderian když už něco píšeš snaž se aspoň přiblížit realitě modely se dělají minimálně dva, jsou oba v měřítku 1/35 (což je pro modeláře docela rozdíl) a ten od Tamiye není příliš drahý (něco přes dvě stovky. Dragon dělá lepší model ale ani ten není "hodně drahý" stojí tuším kolem pětikila což sice není levné, ale ve srovnání s jinými modely je to ještě solidní. Dragon dělá víc verzí Tamiya jen jednu.
URL : https://www.valka.cz/Sidecary-v-2-sv-valce-t15018#134338 Verze : 0
Vážený uživateli Guderiane,
toto je standardizované oznámení odeslané Vám administrací tohoto fora. Během vkládání příspěvků jste se dopustil prohřešku proti Základním pravidlům pro diskusi na forum.valka.cz či proti pravidlům jedné z jeho sekcí. Prosíme Vás, proto, abyste od takové činnosti upustil a před dalším přispíváním na forum.valka.cz si znovu přečetl pravidla, tedy základní pravidla fora i pravidla sekcí, do nichž hodláte v budoucnosti přispívat.


Zejména se jedná o porušení základního pravidla - pokud nemáš co užitečného říct, radši neříkej nic. Týká se to například příspěvku o Heydrichově aktovce a dalších.


Odkazy na pravidla fora a na pravidla sekcí, jež jste porušil:


Základní pravidla pro diskusi na forum.valka.cz


Pokud byste potřeboval nějakou část pravidel či nějakou jinou záležitost vysvětlit, prosíme Vás, kontaktujte, někoho z administrátorů či moderátorů. Rádi Vám zodpoví Vaše dotazy nebo Vás odkáží k příslušné osobě, jež Vám bude schopna pomoci. Krom SZ a emailu je možno využít i Poradní fora jednotlivých faktografických sekcí.


Pokud byste i nadále pokračoval ve vkládání příspěvků odporujících základním pravidlům fora či pravidlům jednotlivých sekcí fora, bude Váš případ předán institutu Popravčí čety, která Vám může zablokovat přístup či o Vašem osudu rozhodne ze své moci sám Admin.



Věříme, že došlo k začátečnické chybě a Vaším záměrem není přidělávat práci moderátorům a administrátorům tohoto fora. Přečtěte si ještě jednou pravidla a napříště je, prosíme Vás, dodržujte. Opakujeme, při jakýchkoli nejasnostech neváhejte kontaktovat někoho z moderátorů či administrátorů.


Administrace fora
URL : https://www.valka.cz/Sidecary-v-2-sv-valce-t15018#134385 Verze : 0
Vážení kolegové,
mám dojem, že jste postavili "černou stavbu". Pokud je mi známo tak technická diskuze o stroji Sd. Kfz. 2 se vede na stránce /topic/view/12813/


Proto prosím o přesunutí zde zveřejněného materiálu na zmíněnou stránku.


Jiří Tintěra
URL : https://www.valka.cz/Sidecary-v-2-sv-valce-t15018#134540 Verze : 0
Já jen mohu doplnit, že série s motorem o objemu válců 2000 ccm skutečně existovala. Mám to ověřeno u kamaráda, který má doma technickou dokumentaci k těmto strojům.
Jinak jsem tyto kolopásové tahače viděl na různých akcích a překvapily mne svojí rychlostí a ovladatelnost Wink
URL : https://www.valka.cz/Sidecary-v-2-sv-valce-t15018#135533 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více