Pravidla pro psaní do sekce - VYZNAMENÁNÍ

Prosíme uživatele, aby se při vkládání nových témat v sekci vyznamenání řídili níže uvedeným vzorem pro nadpis tématu (při vkládání je to kolonka Předmět), t.j. napsali na první místo název vyznamenání (alternativně ???? pokud není známo) a to jeho znění v ČJ (pokud není známo tak v originálním jazyce, pokud ani to není známo tak v AJ), na druhé místo datové zařazení (alternativně ???? pokud není známo). V případě vkládání do podsekce ostatní se ako první uvede kód příslušného státu dle ISO (příklad - BLR - Za zásluhy [1995- ].


Název v originále vyplňujte v poradí: anglický názov / originálny názov (pokiaľ sú Vám známe). Pri originálnom názve je možné použiť prepis do latinky, ale idéalne je použitie skutočne originálneho názvu aj s použitím príslušnej sady znakov.


Naopak v samotném příspěvku (tedy do kolonky Tělo zprávy) - ak nepoužijete PREDPRIPRAVEnÉ ŠABLÓNY - napište na první řádek tučným písmem název vyznamenání v ČJ a doplňte znění v originálním jazyce. Dále údaj o datovém zařazení a poté další podrobnosti které jsou známy jako např. počet udělení, různé varianty provedení a zařazení (hvězda, kříž, medaile, řád…), členění do stupňů…. atd.


Vkládání obrázků - vkládejte v pořadí nejprvne líc (averz), poté rubní (reverz) strana kvůli zobrazení. Pokud vkládáte obrázky jednotlivých stupňů vkládejte každý stupeň jako samostatný příspěvek a to ve vzestupném pořadí od nejnižního stupně po nejvyšší (pokud to bude známo).


Různé stupně téhož druhu vyznamenání se nevkládají zvlášt, ale pod jeden společný název. (např. různé stupně železného kříže od II. až po zlaté ratolesti do jedné skupiny). V ideálním případě sestupně od nejvyššího stupně po nejnižší.


Příspěvky s významnými nositeli uvedených vyznamenání pokud jsou uvedeni v sekci významných osobností vkládejte formou aktivního odkazu (tzv. prolinkování). Odkaz na postup je uveden níže.


Není to samoúčelná buzerace, ale snaha o zpřehlednění fóra. Toto ocení hlavně (nejen) lidé s pomalejším připojením. V případě nejistoty se nebojte obrátit na moderátory.


Též prosíme:


Nevkládejte obrazový materiál chráněný autorskými právy. Vaše pozitivní snaha by mohla vyústit v negativní následky pro provozovatele serveru.


V příspěvcích se zdržte subjektivních hodnocení ve smyslu "nejvzácnější vyznamenání", vkládání neověřených dat, vlastních domněnek a vulgárních výrazů.


Zakládejte prázdná fóra ( jako např.: nějaké info ... ? ) pokud možno jen v případě, že to momentálně poslouží k prolinkování s jiným článkem a bude v dohledné době doplněno. Chcete-li se na něco zeptat ohledně nějaké podrobnosti k vyznamenáním, založte fórum v diskuzní části celého fóra (tedy ne v sekci vyznamenání, která je sekcí faktografickou - což lze rozeznat dle ikony na úvodní stránce) a do úvodního příspěvku vložte odkaz na již existující faktografické forum aby sloužilo jako podklad k diskuzi.


Než vložíte u nějakého vyznamenání nějaká fakta, podívejte se, jestli už je nevložil někdo před Vámi.


Vyznamenání zaniklých státních útvarů je možno uvést v sekci následného státu nebo do sekce ostatní. Např. vyznamenání Bavorska je možné zařadit mezi vyznamenání Německa.


Samozřejmě platí všechna pravidla platná pro celé fórum serveru valka.cz.


Nevhodné příspěvky budou smazány či upraveny, bez upozorňování přispěvatele na akt mazání těchto příspěvků - viz. pravidla pro faktografická fóra.


Návod jak prolinkovat svůj příspěvěk s jinými příspěvky (zejména ze sekcí Jednotky, Technika, Vyznamenání ) naleznete zde. Není to povinné a dělat to tedy nemusíte, ale ušetříte tím práci moderátorům. Za případné prolinkování svých příspěvků předem děkujeme.


Děkujeme
URL : https://www.valka.cz/Pravidla-pro-psani-do-sekce-VYZNAMENANI-t15206#56970 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více