Skoč, hochu, skoč - Stanley Bonnett

Diskuse

Naše vojsko 1994


Částečně autobiografický román britského spisovatele, který se v sedmnácti letech přihlásil dobrovolně k námořnictvu. Účastnil se pěti konvojů do Murmanska a tyto své zkušenosti použil při psaní uvedené knihy.
URL : https://www.valka.cz/Skoc-hochu-skoc-Stanley-Bonnett-t15394#57418 Verze : 0
Čítal som. Dosť dobré a dosť realistické. Z tej sorty ako E.M.R.
URL : https://www.valka.cz/Skoc-hochu-skoc-Stanley-Bonnett-t15394#68099 Verze : 0
Výborná kniha. zajímavé postřehy.
Například mě překvapilo zaujala informace o tom, že člověk sice mohl sloužit již od 18 let, ale příděl alkoholu dostával až od dospělosti, tedy 21 let. A mnoho dalších detailů.
(četl jsem to ale už před dost dlouhou dobou, takže nevím, jestli si to nepleti s Konvojem do Murmanska od Alistara McLeana) Embarassed
URL : https://www.valka.cz/Skoc-hochu-skoc-Stanley-Bonnett-t15394#68128 Verze : 0
Nepletieš, pasáž s prídelom alkoholu v Bonnettovi.
URL : https://www.valka.cz/Skoc-hochu-skoc-Stanley-Bonnett-t15394#68178 Verze : 0
Velmi dobrá knížka. Věrně popisuje vztahy na palubách malých britských lodí, což považuji za největší plus. Taky překlad dobrý a to je u shiplowerácké literatury v Čechách vzácnost.
URL : https://www.valka.cz/Skoc-hochu-skoc-Stanley-Bonnett-t15394#112150 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více