Mladějov 2004 - fotky

Diskuse

V sobotu 7. srpna se konala v Mladějově na Moravě už tradiční akce "Mladějov - Blosdorf 1915". Vzhledem k tomu, že kromě mě se jí zúčastnil i kvalitní digitální fotoaparát, vzniklo množství fotek, o něž (a svůj komentář) bych se vámi rád podělil:


Rakouský a ruský důstojník aneb čilá družba s nepřítelem. Jinak se ovšem ukázalo, že informovanost účastníků nebyla přímo úměrná jejich hodnosti. Když jsem se ve snaze najít Pavla Kuthana otázal, kde jsou úderníci, poslal mě vysoký důstojník ke stánkům s občerstvením, což je ovšem nesmysl, neboť - řečeno slovy prostého vojína, který mě navigoval už správně - "Úderníci jsou úderní, a proto cvičí támhle na kopci".


Fotky jsou foceny ve velkém rozlišení, jsou tedy dost veliké, zato kvalitní. Pokračování v mé fotogalerii, čili zde.
Problém se správným řazením fotek vyřešíte tím, že hned na první stránkce galerie klepnete vpravo nahoře na řadit podle DATUMU vzestupně (+).


Chtěl bych zde také vyslovit dík všem zúčastněným za skvěle provedenou bojovou ukázku Exclamation
URL : https://www.valka.cz/Mladejov-2004-fotky-t15424#57628 Verze : 0
Přidám ještě "historky z natáčení", snad se aspoň trochu pobavíte (a přiblíží vám to atmosféru).
Z akce mi zůstaly v paměti tyto "hlášky" (vyjímečně nebudu cenzurovat, snad Admin promine Wink ), které zazněly přímo během bojové ukázky z bojiště:


Vyrovnejte kurva ty řady!
Ale já už jsem dneska padl!


Za vzor starostlivého oficíra by mohl sloužit jistý vyšší důstojník c.k. armády, který svému již vlakem odjíždějícímu družstvu obětavě za jízdy a v poklusu podával do natažených rukou dvě sklenice piva, přičemž celý výjev vypadal opravdu komicky Smile .


No prostě kdo tam nebyl, o hodně přišel.
URL : https://www.valka.cz/Mladejov-2004-fotky-t15424#57652 Verze : 0
Jen doplním, že ten rakouský na snímku je Ladislav Skipala z Hradce Králové.
URL : https://www.valka.cz/Mladejov-2004-fotky-t15424#57707 Verze : 0
Zúčastnil jsem se této akce a jak jsem již Pavlovi a Kapovi sdělil, před nadšením a úsilím v "horoucím pekle" účinkujících členů KVH, s nímž se snažili účastníkům přiblížit jednu z epizod "světové války" se opravdu hluboce skláním. Podívaná to byla hezká ... leč tím to končí.
Podle mého názoru selhala propagace a informace. Za to ovšem nenesou vinu válčící, ale mně neznámý vrcholový organizátor akce.
Místo - já vím, jsou nezbytné, jinak by se akce nemohla uskutečnit, tak alespoň vedle - reklamních panelů mohly být informační - kdo je kdo*, kdy a kde se původní bitva konala (s náčrtkem), kdo se jí zúčastnil, jak dopadla, a mnoho dalších informací, jichž se mnohdy zcela neinformovaní diváci mohli jen dohadovat.
*Panely s fotkami uniforem a popisy by mohly mít jednotlivé KVH svoje, mohly by být umístěny třeba přímo na ležení toho klubu.
Nebrblám, jen je mi líto, že tolik snahy, úsilí, potu a v neposlední řadě i peněz mohlo být využito daleko lépe.
Myslím, že Pavel Kuthan nás brzy pozve na další akci (mělo by to myslím být dobývání staré Cihelny) a že toto moje brblání přednese i těm, kteří by právě tuto PR měli zajistit dokonaleji.
Taky mám hafo fotek, ale jen z kamery, tudíž malé, jimiž se tady nechci chlubit, když jsou k dispozici Kapovy lepší z digitálu.
URL : https://www.valka.cz/Mladejov-2004-fotky-t15424#58279 Verze : 0
Fantan: Na Cihelně (21. srpna) Pavel nebude, neboť je na dovolené a vrátí se den po Cihelně. Jinak Cihelna má organizační zázemí mnohem lepší - potřebné informace se dozvíš z amplionu, propagace je taky slušná, doprovodný program bohatší, statické ukázky jakbysmet.
URL : https://www.valka.cz/Mladejov-2004-fotky-t15424#58290 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více