03.07.2013 - Vůdce kavkazských teroristů vyzývá k útoku na zimní OH v Soči

Vůdce kavkazských povstalců Doku Umarov už roky bojuje za odtržení severního Kavkazu od Ruska a vytvoření islámského státu. Nyní vyzval své věrné k útoku na zimní olympiádu, která se bude konat příští rok v Soči.
"Rusové chtějí uspořádat olympiádu na ostatcích našich předků, na kostech mnoha a mnoha muslimů pohřbených na našem území podél Černého moře. Musíme jim v tom zabránit všemi prostředky", prohlásil Umarov.


Ruská tajná služba FSB už loni v květnu v Abcházii odhalila deset skladů zbraní, kde byly i přenosné střely země-vzduch, granátomety, plamenomety, pušky, granáty a trhaviny. Z Abcházie měly zbraně putovat do Soči.


Zdroj: zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/03-07-2013-Vudce-kavkazskych-teroristu-vyzyva-k-utoku-na-zimni-OH-v-Soci-t161501#491167 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více