RU-medaile "náhradní kov"

Diskuse

Dobrý den, několikrát jsem se již setkal s tím, že některé RU medaile ( Za statečnost - Der tapferkeit, Znamení chvály - Signum Laudis, Zraněnému vojínovi - Laeso Militi a pod. )byly především v období 1. sv. války raženy (?)z náhradních materiálů. Mohl by mi prosím někdo poradit kde naleznu více informací o těchto variantách ? zajímá mě především jaké náhradní kovy se používali a způsob výroby medailí - ražením, odlitím...? Při zkoumání povrchu některých kusů z náhradního kovu jsem si povšimnul určité poréznosti nebo naopak drobných částic na povrchu, které bych spíše přiřadil k odlévaným povrchům. Je možné, že například u medailí Za statečnost byly medaile II. a III. třídy z náhradních kovů odlévány nebo jde o falsa ? Jak je to s podpisy medailéra u medailí z náhradních kovů ? U některých není uveden.
Děkuji předem za každou informaci.


Fidelius
URL : https://www.valka.cz/RU-medaile-nahradni-kov-t161874#492044 Verze : 0
forum.sfs.sk

tyto problémy a odpovědi najdete na stránkách Slovenské faleristické společnosti. Ve většině těchto medailí (mimo Za zranění) jde o levné ražby pro veterány vyráběné po roce 1920. Případně v časopise pro faleristy Signum se tato problematika občas objeví.
URL : https://www.valka.cz/RU-medaile-nahradni-kov-t161874#504172 Verze : 0
Děkuji Vám za informaci. Přejí spokojený rok 2014 !
URL : https://www.valka.cz/RU-medaile-nahradni-kov-t161874#504360 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více