Nejaká rota?

Diskuse

Dobrý deň, u môjho pradedka som sa dozvedel že bol zrejme v tejto rote 22/III, dá sa niečo zistiť o tejto rote, neb´vie niekto náhodou o tejto rote niečo? alebo nejaký článok o nej?, ide o rok 1943 - 2.sv., ide bud o rotu slovenskú alebo madarskú nie som si istý.


Ďakujem. Smile
URL : https://www.valka.cz/Nejaka-rota-t162571#493479 Verze : 0
No podľa číslovania sa jedná o 22.rotu 3. práporu. Avšak bez kmeňovej jednotky pluk/divízia je veľmi ťažké určiť o akú jednotku sa jedná.
Možno by pomohlo kde slúžil, resp. kde bojoval, skúste si pozrieť fotky ak nejaké má, vojenská knižka a pod.
Ako Slovák mal viac možností Smile))
URL : https://www.valka.cz/Nejaka-rota-t162571#493481 Verze : 0
No bojoval v rusku asi ov bitke o Stalingrad, nieje to isté.
Ale pôjde o pešiaka, pozemné b´vojasko ale presne neviem.
URL : https://www.valka.cz/Nejaka-rota-t162571#493482 Verze : 0
No viete, mohol narukovať do slovenskej armády, potom mohol narukovať do maďarskej armády (častý jav ak býval na maďarmi zabratom území v 1939 alebo ďalšia možnosť je že ako Volksdeutch narukoval do Wehrmachtu. Takže hľadať/určiť kde bojoval pradedo podľa čísla 22/III. je veľmi ťažké. Môže sa i jednať o dátum na fotke ak ste to klasifikovali podľa toho.
URL : https://www.valka.cz/Nejaka-rota-t162571#493487 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více