17.08.2013 - V bažině u Gierzwałdu byl nalezen bombardér Heinkel He-111

V bažinách v okolí Gierzwałdu, byly nalezeny fragmenty německého středního bombardéru Heinkel He 111, který Luftwaffe ztratila v roce 1944, v té době, měl tento letoun již své nejlepší léta za sebou. Pomimo těch částí letounu, které snad zůstali na povrchu po dopadu stroje, docházelo zvláště v posledních letech k vyzvedávání různých částí stroje místními občany, kteří tento materiál prodávali ve sběrných surovinách. Mezi nalezenými fragmenty stroje se nachází např. i palubní zbraně, také byly nalezeny dokumenty minimálně jednoho letce. Předpokládá se, že některé části letounu, zvláště pak motory budou zaryty zvláště hluboko a jejich vyzvednutí se spíš nepředpokládá. Fragmenty stroje budou uloženy v Muzeum Lotnictwa i Techniki Militarnej v Rogowie.

Zdroje:
www.warhistoryonline.com
grunwald.wm.pl
URL : https://www.valka.cz/17-08-2013-V-bazine-u-Gierzwaldu-byl-nalezen-bombarder-Heinkel-He-111-t162919#494531 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více