24.08.2013 - Afghánistán si vyžádal další oběť v řadách Poláků

V noci z 23. na 24. srpna zemřel v Afghánistánu chorąży (praporčík) Mirosław Łucki, příslušník vojskové jednotky komandos (Jednostka Wojskowa Komandosów).
K tomu došlo v době, kdy polští komandos podporovali afghánský policejní protiteroristický oddíl, který měl zničit zásoby výbušnin určených k výrobě IED. Během akce došlo k výbuchu nástrahy, která zranila několik Afghánců a tři polské vojáky. Na místo byl okamžitě povolán vrtulník k evakuaci zraněných. Praporčík Łucki byl transportovan do nemocnice v polské základně v Ghazní, ale přes okamžitou péči lékařů svým zraněním podlehl. Ostatní vojáci by měli být mimo ohrožení.


Chorąży Mirosław Łucki zemřel ve věku 38 let a zanechal po sobě manželku a syna. V armádě sloužil od roku 1997 a zúčastnil se několika zahraničních misí, mimo jiné i v Iráku.


Zdroj:
www.wojsko-polskie.pl
czestochowa.gazeta.pl
URL : https://www.valka.cz/24-08-2013-Afghanistan-si-vyzadal-dalsi-obet-v-radach-Polaku-t162935#494600 Verze : 0

Diskuse

RIP Sad
URL : https://www.valka.cz/24-08-2013-Afghanistan-si-vyzadal-dalsi-obet-v-radach-Polaku-t162935#494601 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více