02.12.2013 - Boko Haram zničila v Nigérii 5 vojenských letadel, desítky mrtvých

Podle zatím nepotvrzených zdrojů teroristická ogranizace Boko Haram zaútočila na vojenské letiště Maiduguri v Nigérii, přičemž měla zničit dva bojové vrtulníky Mil Mi-24V (?) a tři snad odstavené/vyřazené letouny Mig-21, určené pro vojenské letecké muzeum v Abuji. Měli být zabiti 4 civilisté ve čtvrti Kofa dalších cca 20 vojáků na kontrolním postu Pompomari, NAF vstupní bráně, Staff Quarters,dále měli být zraněni dva členové leteckého personálu. Útočníků mělo být zabito 24, dva zraněni a dva zajati. Akce měla trvat asi jen krátce, ale teroristé měli odjet s řadou vojenských vozidel, nejspíše obrněných.


Zdroje:
aviation-safety.net
aviation-safety.net
aviation-safety.net
aviation-safety.net
aviation-safety.net
www.informationng.com
www.newsexpressngr.com
www.dailytimes.com.ng
voiceofrussia.com
news.yahoo.com
www.cknnigeria.com
URL : https://www.valka.cz/02-12-2013-Boko-Haram-znicila-v-Nigerii-5-vojenskych-letadel-desitky-mrtvych-t166852#501929 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více