13.01.2014 - Počet obětí sektářskýyh bojů v subsaharské Africe narůstá

Počty obětí při násilnostech z posledních týdnů v subsaharské Africe jsou obrovské. Podle jednoho odhadu zahynulo v Jižním Súdánu téměř 10.000 lidí za pouhý měsíc ozbrojených střetů.
Konflikty sílí také v Kongu, Somálsku a Keni.
Za násilím ve Středoafrické republice stojí neshody mezi muslimskou menšinou, která je nyní u moci, a křesťanskou většinou. Krveprolití si dosud vyžádalo tisíce lidských životů a 935.000 lidí bylo nuceno opustit svoje domovy. V SAR momentálně působí asi 1600 vojáků z Francie a dalších přibližně 4000 příslušníků mírových sil Africké unie.


Zdroj: www.lidovky.cz
www.ceskenoviny.cz
URL : https://www.valka.cz/13-01-2014-Pocet-obeti-sektarskyyh-boju-v-subsaharske-Africe-narusta-t168250#504754 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více