24.01.2014 - Záchranánáři Severní floly RF se účastní mezinárodního cvičení Arktika-2014

Спасатели СФ будут участвовать в международном учении «Арктика-2014»
Záchranánáři Severní flotily RF se účastní třístranného mezinárodního cvičení Arktika-2014, které proběhme poprvé v létě tohoto roku v prostoru Pečorského moře (jihovýchodní část Barentsova moře mezi ostrov Kolgujev a Vajgač). Informovala o tom tisková služba Západního vojenského okruhu.

Cvičení se účastní námořní záchranáři Ruska, USA a Norska. V průběhu jednotlivých epizod proběhne společný nácvik při zachraňování posádek lodí a letadel, které ztroskotaly v moři.


Ruská strana bude reprezentována silami vyhledávacího a záchranného zabezpečení Severní flotily v sestavě záchranné vlečné lodi "Pamir", protiponorkové letadlo Il-38 a parašutisticko-záchranné skupiny, která je schopna padákového výsadku na mořskou hladinu a rychlé pomoci trosečníkům do příjezdu hlavních záchranných sil a prostředků.


Síly vyhledávacího a záchranného zabezpečení Severní flotily jsou vybaveny nejmodernějšími záchrannými prostředky pro poskytnutí extrémní pomoci v prostorách Murmanské oblasti, Barentsova moře a Severního ledového oceánu. Rádius použití záchranných sil Severní flotily je od 200 km pro použití vrtulníku (od místa jeho vzletu na pobřeží nebo z lodní paluby) do 2500 km při použití letadel Il-38 nebo An-26




Oružije Rossii: www.arms-expo.ru


.
URL : https://www.valka.cz/24-01-2014-Zachrananari-Severni-floly-RF-se-ucastni-mezinarodniho-cviceni-Arktika-2014-t168680#505412 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více