Help mam problem

Diskuse

mam otazku co pouzivate na travnaty povrch na dioramu pri mierke 1:35,a ako si vyrobim listnaty strom? Sad
URL : https://www.valka.cz/Help-mam-problem-t17623#64746 Verze : 0
Tak ja môžem poslúžiť len starou modelárskou školou.


Tráva : Trávnaté koberce pre železničných modelárov.Alebo rozstrapkané,nastrihané na patričnú dĺžku a nafarbené konopné lano.


Stromy : Kedysi buď výroba kmeňa a konárov z drôtikov,vytmelenie povrchu,farbenie a posyp molitanovou drťou-farbenie.Prípadne výroba listov z papieru.Dnes,pre náročných a majetných sa dajú kúpiť lepty s listami rôznych stromov.
URL : https://www.valka.cz/Help-mam-problem-t17623#64777 Verze : 0
nejsnažší je samozřejmě jak už napsal Brano nákup v prodejnách pro železniční modeláře, pokud chceš být hodně "in" pak dnes hodně frčí produkty firmy Woodlands které se dají v čechách koupit i přes internet, hodně návodů jak co udělat v diorámě vychází v Modeláři, kde je to vždy docela podrobně a s obrázky probráno jak to autor udělal.
URL : https://www.valka.cz/Help-mam-problem-t17623#64782 Verze : 0
Materiály na diorámy si můžeš objednat i v našem obchoděSmile)))A na téma výroba a použití čehokoli na cokoli by ti asi nejlíp poradil Pavel Švejda.Můžu ti dát kontakt,nebo naskenovat a vysmažit jeho články z Modeláře.
URL : https://www.valka.cz/Help-mam-problem-t17623#65004 Verze : 0
Taky si můžeš různý věci odlít ze sádry...
URL : https://www.valka.cz/Help-mam-problem-t17623#110906 Verze : 0
Zaleží na tom kolik chceš investovat.Já třeba na stromy používám kořeny stromu na které potom lepím ruzné druhy koření a na trávu používám sisal ruzné délky a statickou trávu jinak další rostlinky které se dají najít na procházce po lese,aneb zabiješ dvě mouchy jednou ranou. Vezmeš rodinku v neděli na procházku do lesa nebo parku a jenom se rozhlížíš a sbíráš a žena je spokojená ,že sis po celotýdením schonu udělal čas na rodinu. Wink Na lepení se mi potom osvědčil "Display Mount" ve spreji.
URL : https://www.valka.cz/Help-mam-problem-t17623#115600 Verze : 0
nej asi je tráva pro železničáře,je to vlastně takovej koberček s trávou Very Happy
železniční modeláři toho maj fakt hodně na výběr
URL : https://www.valka.cz/Help-mam-problem-t17623#117164 Verze : 0
já vyrábím stromy tak že mědenej drátek si spojí dohromady s izolepou a ohneš drátky tak jak už chcěš.potom to nabarvíš barvičkama s herkulesem a nalepíš na to takyvý listoví.myslim že se to dá sehnat u želez. modeláře.
URL : https://www.valka.cz/Help-mam-problem-t17623#117984 Verze : 0
Ja používam na vyššiu trávu a trávu pošľapanú štetinky z maliarskej štetky ( tej jemnovlasej ). Odstrihnem výšku akú potrebujem a vlepím na určené miesto. Nechám zaschnúť a potom trávu trochu pošuchorím, aby opadali štetinky ktoré sa neprilepili. Potom trs upravým do požadovaného tvaru, nastriekam a hotovo. Maliarska štetka je síce troška drahá, ale dá sa znej urobyť množstvo atraktívnych diorám.
URL : https://www.valka.cz/Help-mam-problem-t17623#233202 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více