Poslední německá mise do Japonska: Tajemství ponorky U-234, Joseph Mark Scalia

Diskuse

     
Název knihy:
Name of the book:
Poslední německá mise do Japonska: Tajemství ponorky U-234 Germany's Last Mission to Japan: The Failed Voyage of U-234
Autor:
Author:
Joseph Mark Scalia
Místo vydaní:
Published in:
Praha
Nakladatelství:
Publisher:
Ivo Železný
Rok vydání:
Year of Publication:
2003
Počet stran :
Pages:
282
ISBN10:
ISBN10:
80-237-3782-1
ISBN13 :
ISBN13:
-
Fotografie obálky:
Cover:
Obsah:
Content:
V březnu 1945 vyplula z norského přístavu ponorka německého válečného námořnictva U-234. Na palubě vezla celé letadlo, tuny nejmodernějších zbraní a elektroniky. Směřovala do Japonska. Ponorku zastihla na moři kapitulace Německa a její kapitán Johann Heinrich Fehler se rozhodl vzdát se Američanům. In March 1945 the German submarine U-234 sailed for Japan with a top-secret cargo of advanced weapons and electronics in the Nazis' last attempt to share technology with their ally. Also aboard were a select group of officials and experts whose knowledge was, if anything, even more valuable. However the war ended while the submarine was still en route, and she surrendered to the Americans.
Anotace:
Anotation:
- -
Recenze:
Review:
- -
URL : https://www.valka.cz/Posledni-nemecka-mise-do-Japonska-Tajemstvi-ponorky-U-234-Joseph-Mark-Scalia-t177964#523737 Verze : 0
Podtitul:Tajemství ponorky U-234
Nakladatelství Ivo Železný,Praha,LP 2003
Kniha popisuje okolnosti poslední plavby a její kapitulaci po skončení války.Hlavním pramenem jsou protokoly výslechů s pasažéry ponorky a je posána i jejich činnost po válce.


Knihu v originále vydal Naval Institute Press v Anapolisu,tak bych očekával méně nesmyslů:Mistel se skládal z rádiem řízeného letounu Me 109 neseného do akce bombardérem Ju 188.Trup Me 109 byla ve skutečnosti bomba zkonstruovaná tak,aby se po kontaktu s cílem rozpadla na spoustu ocelových kousků.-Stavba věty jako z nějaké pohádky a navíc to bylo přesně naopak.
Další:Během léta 1942 ponorka U-511pod vedením npor.Steinhoffa úspěšně vystřelila sřelu V-2 z hloubky přes 20 metrů poblíž Peeneünde.-Ve foru U 511 je vysvětleno jak to bylo dooporavdy.
Po takovýchto chybách mám problém uvěřit i ostatním údajům v této knize.
Kniha obsahuje i zajímavé věci např. někteří cestující měli po příjezdu do Japonska studovat japonský systém vedení námořních operací po dobu 2-5 let a po návratu je uplatnit při mírové výstavbě německého námořnictva!!!!Vyplouvali 25.března 1945!!!!!Tomu říkám optimismus.
Cena originál 229 Kč.Tak to ani náhodou,ale v Levných knihách 59 Kč.To de.
URL : https://www.valka.cz/Posledni-nemecka-mise-do-Japonska-Tajemstvi-ponorky-U-234-Joseph-Mark-Scalia-t177964#156635 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více