28.12.2014 - Rusko dodá Argentině dvanáct Su-24, Británie musí přehodnotit obranu Falkland

Ministerstvo obrany Velké Británie přezkoumá své plány na obranu britských Falklandských ostrovů v reakci na oznámení Ruska, že Moskva Argentině poskytne dvanáct útočných letounů Suchoj Su-24 výměnou za potraviny.
Argentina se několik let snaží nahradit zastaralý a nadále nepoužitelný Dassault Mirage IIIEA a McDonnell Douglas A-4 Skyhawk novějšími a výkonnějšími bitevníky.
Avizované dodávky španělských Mirage F1 S, izraelských IAI Kfir, čínských FC-1 / JF-17, a Saab Gripen E / F se neuskutečnily z ekonomických či politických důvodů (dodávku Gripenů vetovala Británie, která se dodavatelsky podílí na jeho výrobě).
Su-24 jsou sice morálně zastaralé, ale jejich nosnost 3000 kg výzbroje a rádius 565 námořních mil (1046 km) - tedy schopnost zaútočit na Falklandy bez nutnosti tankování za letu - může představovat skutečný problém pro britské plány na jejich obranu.


www.janes.com
URL : https://www.valka.cz/28-12-2014-Rusko-doda-Argentine-dvanact-Su-24-Britanie-musi-prehodnotit-obranu-Falkland-t178857#525390 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více