Pamětní medaile - Vojenský pochod smrti

Commemorative Medal - Military Death March
     
Název:
Name:
Vojenský pochod smrti "MILITARY DEATH MARCH" - Pamětní medaile Military death march "MILITARY DEATH MARCH" - Commemorative Medal
Název v originále:
Original Name:
Vojenský pochod smrti "MILITARY DEATH MARCH" - Pamětní medaile
Datum vzniku:
Date of Establishment:
02.05.2015
Datum zániku:
Date of Termination:
DD.MM.RRRR
Struktura:
Structure:
jeden stupeň one degree
Poznámka:
Note:
MILITARY DEATH MARCH je pochod, který je pořádán k uctění památky obětí pochodů smrti během 2. světové války, konkrétně k uctění památky obětí účastnících se pochodu jdoucího z koncentračního tábora Grünberg přes Kvildu do Volar.


Pamětní medaile je pro kategorii - WALKING (30 km)
MILITARY DEATH MARCH is a march that is organized to commemorate the victims of the death marches during the 2nd World War, specifically to commemorate the victims participating in the march go forth from the concentration camp Grünberg over Kvilda to Volar.


Commemorative Medal for category - WALKING (30 km)
Zdroje:
Sources:
http://www.militarydeathmarch.com/MDM.php
URL : https://www.valka.cz/Pametni-medaile-Vojensky-pochod-smrti-t179784#527828 Verze : 0
     
Název:
Name:
Vojenský pochod smrti "MILITARY DEATH MARCH" - Pamětní medaile Military death march "MILITARY DEATH MARCH" - Commemorative Medal
Název v originále:
Original Name:
Vojenský pochod smrti "MILITARY DEATH MARCH" - Pamětní medaile
Datum vzniku:
Date of Establishment:
02.05.2015
Datum zániku:
Date of Termination:
DD.MM.RRRR
Komponenty:
Components:
Medaile + stužka Medal + ribbon
Klenot:
Badge:
Ve středu je umístěn znak lebky s překříženými hnáty-symbolizuje smrt, tedy symbolizuje název pochodu MILITARY DEATH MARCH (pochod smrti (vojenský)).
Ostnatý drát má upozornit na nevinné ženy a dívky, které musely umírat v hrozných podmínkách. Dolní opis „WALKING“ označující kategorii pochodu MILITARY DEATH MARCH
Zadní strana:
Ve středu je umístěn náhrobní kámen s nápisem „RIP" - latinská modlitba Requiescat In Pace, můžete se setkat s upravenou anglickou verzí Rest In Peace- "odpočívej v pokoji". Horní opis je nápis „Věnováno obětem pochodu smrti“ - vzpomínka na oběti pochodu smrti. Dolní opis je číslo „1945" rok, ve kterém se odehrály transporty pochodu smrti.
Na horním okraji jednoho z listů kříže je ražené ouško, kterým je provlečená rýhovaná trojúhelníková sponka k provlečení kroužku na průvlečnou stuhu.
Stuha:
Žlutá - symbolizuje naději, teplo,víru přežít
Červená - symbolizuje prolitou krev
Černá - symbolizuje smrt
Front :
The center is located a skull symbol with crossed bones - symbolizes death,symbolizes the name of the march MILITARY DEATH MARCH (death march (military)). Barbed wire has to draw attention to innocent women and girls who had to die in horrible conditions. Lower copy "WALKING" indicating the category march MILITARY DEATH MARCH
Rear:
The center is located a tombstone with the inscription "RIP " - Latin prayer Requiescat In Pace, you can meet with a modified version of the English - Rest In Peace " rest in peace". Top copy is the inscription "Dedicated to the victims of the death march" - the memory of the victims of the March death. Lower copy number is "1945" the year in which they occurred transports death march. At the top of one of the sheets of the cross is embossed handle, which is threaded through the corrugated triangular pin passing through the ring on the ribbon.
Ribbon:
Yellow - symbolizes hope, warmth, faith survive
Red - symbolizes the blood shed
Black - symbolizes death
Klenot foto avers:
Badge Photo Obverse:
Klenot foto revers:
Badge Photo Reverse:
Hvězda:
Star:
- -
Hvězda foto avers:
Star Photo Obverse:
-
Hvězda foto revers:
Star Photo Reverse:
-
Stužka:
Ribbon Bar:
Rozměr 38 x 9 mm
V barvách stuhy s miniaturou označující kolikátý pochod,daný účastník šel
Size 38 x 9 mm
In the colors of ribbons with thumbnails indicating what number march, the party went
Fotografie:
Photograph:
Poznámka:
Note:
Autorská práva ztvárnění pamětního odznaku se stužkou i jeho součástí patří organizátorům pochodu jmenovitě Jaroslav Nábělek a Ing. Lukáš Perný.
Raznice medaile je v osobním majetku Jaroslava Nábělka a bude u něj uložena.
Zákaz další výroby a prodeje pamětního kříže nebo jeho součástí mimo rezort MO ČR a bez souhlasu majitelů autorských práv.
Copyright rendition Memorial badge with ribbon and a part of one of the organizers of the march namely Jaroslav Nábělek and Ing. Lukáš Perný.
Stamps medal is in the personal property Jaroslav Nábělek and will be deposited with him.
Prohibit further production and sales of the Memorial Cross or the outside part of the resort MO CR without the consent of copyright owners.
Zdroje:
Sources:
http://www.militarydeathmarch.com/MDM.php
URL : https://www.valka.cz/Pametni-medaile-Vojensky-pochod-smrti-t179784#527829 Verze : 0
Změna desingu
URL : https://www.valka.cz/Pametni-medaile-Vojensky-pochod-smrti-t179784#559671 Verze : 0
pro trasu SYMBOLIC
URL : https://www.valka.cz/Pametni-medaile-Vojensky-pochod-smrti-t179784#645346 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více