12.02.2015 - Obama žádá Kongres o autorizaci omezené vojenské akce proti IS

Americký prezident Barack Obama ve středu požádal Kongres o posvěcení strategie boje proti Islámskému státu. Návrh umožňuje omezené pozemní bojové operace, včetně záchrany rukojmí a použití speciálních sil, shromažďování zpravodajských informací, cílené útoky dronů a poskytování další pomoci místním silám. Sočasně vyloučil možnost rozsáhlé pozemní vojenské operace. V následném osobním komentáři pro média vysvětlil, že mu jde zejména o potvrzení stávajícího rozsahu zapojení USA do koalice proti radikálům.


zpravy.idnes.cz
www.reuters.com
URL : https://www.valka.cz/12-02-2015-Obama-zada-Kongres-o-autorizaci-omezene-vojenske-akce-proti-IS-t179866#528046 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více