Pohraniční konflikty 1938 - Karlovarský kraj

Diskuse

Zdravím
píši diplomovou práci na téma konflikty v čs. pohraničí (tedy SOS x Henleinovci) v září a říjnu 1938 a jejich reflexe v tisku, a zajímalo by mne, jaká místa byste mi doporučili abych navštívil V Karlovarském kraji, ideálně pak na Chebsku, která nějak souvisí s výše zmíněným tématem? Jde mi o to, že zřejmě ve dnech 13.-15. jedu s přítelkyní do Chebu (kde bydlí, takže operační základna zajištěna Smile ), a to z důvodu návštěvy archivu v Sokolovsku, a zároveň také muzea v Habartově. Chci také zajet do Bublavy, Krajkové a zmíněného Habartova, kde bych si rád udělal malou fotodokumentaci inkriminovaných míst. A přeci jen když už tam budu, rád bych věděl, jestli se někde na Chebsku nenachází ještě nějaká další vhodná místa, která bych měl v souvislosti s mou prací navštívit?
Předem díky za odpověď.
URL : https://www.valka.cz/Pohranicni-konflikty-1938-Karlovarsky-kraj-t180927#530664 Verze : 0
Zkuste kontaktovat sokolovské muzeum, měli by vám být schopni více než dobře poradit. Případně přímo PhDr. Vladimíra Bružeňáka, toto je "jeho období".
URL : https://www.valka.cz/Pohranicni-konflikty-1938-Karlovarsky-kraj-t180927#530665 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více